Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyö 

 

Nivalan kaupunginkirjasto tekee yhteistyötä koulujen kanssa. Toteutamme yhteistyötä kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelman mukaisesti. 

 

Kirjastoon ja kirjastoautoon tutustuminen 

Uudet esikoululaiset ja 1.-luokkalaiset tutustuvat pääkirjastoon ja kirjastoautoon. Kirjastovierailun aikana oppilaiden kanssa käydään läpi muun muassa kirjaston kokoelmat, lainaus ja palautus sekä kirjastokortista huolehtiminen. 

 

Tiedonhaun opetus ja verkkokirjaston käyttö 

Kirjasto tarjoaa kulttuurikasvatussuunnitelman mukaisesti tiedonhaunopetusta 5.–6.-luokkalaisille, 7.-luokkalaisille sekä vaativampaa tiedonhakua toisen asteen opiskelijoille. 

 

Ryhmien lainauskäynnit 

Koululuokat ovat tervetulleita lainaamaan kirjoja myös aamulla ennen kirjaston avaamista. Vierailuaikoja voi varata kirjaston asiakaspalvelun numerosta 040 344 7347. Mikäli ryhmäkäynnille toivotaan kirjastolta opastusta, tulee tästä ilmoittaa etukäteen.  

 

Luokkasarjat 

Kirjastossa on luokkasarjoja, eli samaa kirjaa on saatavilla useampi kappale. Lisäkappaleita voidaan tarvittaessa tilata muista Joki-kirjastoista. Opettajat voivat myös ehdottaa kirjastolle tietyn koulusarjan hankkimista. 

Lista luokkasarjoista löytyy täältä. Linkki luokkasarjoihin. 

 

Kirjakassit 

Opettajat voivat tilata luokalleen tietystä aiheesta kirjakassin. Kassi kootaan kirjastolla, ja sen voi noutaa joko pääkirjastolta tai kirjastoautosta. Kirjakassitilaukset voi tilata numerosta 040 344 7343 tai sähköpostilla asiakaspalvelu.kirjastoatnivala.fi tai maria.isoahoatnivala.fi. Tilaukset toivotaan ilmoitettavan hyvissä ajoin. 

 

Muu yhteistyö 

Kirjasto tarjoaa vuosittain kirjailijavierailun kaikille Nivalan 3.- ja 4.-luokkalaisille sekä 8.-luokkalaisille. Tämän lisäksi kirjastolta voi kysyä koululuokille kirjavinkkausta. Vinkkaukset tulisi varata vähintään 3 viikkoa etukäteen.  

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia ja ajatuksia myös muista yhteistyön muodoista. 

 

Yhteystietoja 

Pääkirjasto, asiakaspalvelu puh. 040 344 7347, asiakaspalvelu.kirjastoatnivala.fi 

Kirjastoauto Kirmaus puh. 040 344 7343, maria.isoahoatnivala.fi  

Kirjastonhoitajat puh.  puh. 040 344 7344