Lukio-opinnot

Nivalan lukio antaa hyvän yleissivistyksen, vahvan kielitaidon, yksilöllisen opinto-ohjelman, mahdollisuuden kurkistaa korkeakouluopintoihin ja loistavat jatko-opintomahdollisuudet. Lukiossa voit opiskella vieraita kieliä tai panostaa pitkään matematikkaan ja fysiikkaan tai kemiaan tai keskittyä reaaliaineisiin. Voit valita opinto-ohjelmaan yrittäjyysopintoja tai Harrasteakatemiassa liikunta, taito ja taideaineita sekä suorittaa lukiodiplomin.

Laajennetun oppivelvollisuuden myötä saat koululta lainaan opiskeluvälineet, kirjat ja tietokoneen. Koululla toimii aktiivinen opiskelijakunta joka järjestää tapahtumia, opintomatkoja ja muita aktiviteetteja. Lukiolaiset voivat käyttää maksutta liikuntakeskuksen kuntosalia koulupäivän aikana.


Suorittamalla lukiossa 15 op opintoja OAMK Highwayn kautta opiskelija saa varman opiskelupaikan OAMK:sta.

Nivalan lukio tekee yhteistyötä Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän Nivalan yksikön kanssa. Nivalan lukio vastaa kaksoistutkintoa suorittavien lukio-opinnoista ja ylioppilastutkinnon järjestelystä. Nivalan lukio kuuluu Pohjois-Pohjanmaan etälukioverkostoon (eLukio, www.elukio.fi), jonka kautta lukion tai lukio-opintoja voi suorittaa etäopintoina.


1.8.2024 lukien Nivalan lukion aloittaville opiskelijoille tarjotaan henkilöauton ajokortin pakolliset ajo- ja teoriaopinnot.

Palvelupaikat

Nivalan lukio

Peltotie 2
85500 NIVALA

Kanslia
0403447391

Nivalan lukion kotisivu

Nivalan lukion rehtori

0403447392

Verkkoasiointi

Linkit

Tulostettavat lomakkeet