Tekevä kaipaa tekemistä yksin tai yhdessä, mielelle ja koko keholle.

Ajankohtaista

14.10.2021

Pirttirannan asemakaavan luonnosvaihe nähtävillä

Pirttirannalle laadittava asemakaava on nyt kuulemista varten nähtävillä 15.11.2021 saakka. Aineistoon pääset alla olevasta linkistä.

https://poytakirjat.nivala.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=announcement&id=2021...

 

12.10.2021

Hannu Virtasen digikuvanäyttely

Hannu Virtasen digikuvanäyttely Vuodenkierto
8.10-3.11.2021 Nivalan kirjaston lainaussalissa.
Avoinna kirjaston aukioloaikoina.
 
Tervetuloa!
 
07.10.2021

Vuositarjouspyynnöt 2022

Nivalan kaupungin tekninen toimi pyytää vuositarjouksia alan yrityksiltä vuoden 2022 aikana tehtävistä rakennus - ja kunnossapitotöistä; kirvesmies ja kunnossapitotyöt, sähkötyöt, LV-työt, IV-säätötyöt, peltisepäntyöt, poltinhuolto, ilmanvaihtojen nuohous ja maisematyöt. Suunnittelutöistä; rakennus-, rakenne-, sähkö-, LV-, IV-suunnittelu, rakennustekniset asiantuntijapalvelut. Tie- ja maanrakennustöissä tarvittavista työkoneista ja maanrakennusaineista.

Tarjouspyynnöt ja tarjouslomakkeet on saatavana kaupungin teknisestä toimesta ja internetistä http://www.nivala.fi/ajankohtaista.

Tarjoukset on jätettävä suljetussa kirjekuoressa  22.10.2021 klo 14.00 mennessä osoitteeseen Nivalan kaupunki Kirjaamo Kalliontie 15, 1 krs 85500 NIVALA tai  E-mail: kirjaamo@nivala.fi.

Tekninen lautakunta

30.09.2021

Äitienpäivän kunniamerkit vuodelle 2022

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto pyytää esityskirjeen mukaisesti esityksiä vuoden 2022 äitienpäivän kunniamerkkien saajiksi toimialueeltaan Pohjois-Pohjanmaalta ja Kainuusta. Lisäksi jakelussa mainittuja pyydetään tiedottamaan alueellaan sopivaksi katsomallaan tavalla vuoden 2022 äitienpäivän kunniamerkkien hakumenettelystä.

 

Kunniamerkkiesitykset tulee toimittaa viimeistään perjantaina 5.11.2021 osoitteeseen: Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, PL 6, 13035 AVI

 

Äitienpäivän kunniamerkkiesitykset tehdään tämän viestin liitteenä olevilla Ritarikuntien kunniamerkkiehdotuslomakkeella ja sosiaali- ja terveysministeriön liitelomakkeella. Lomakkeet toimintaohjeineen löytyvät myös julkishallinnon verkkopalvelusta (www.suomi.fi).

 

Lisätietoja antavat assistentti Niina Rytilahti, p. 0295 017055, niina.rytilahti@avi.fi ja kehittämispäällikkö Leena Meriläinen, p. 0295 017 523, leena.merilainen@avi.fi

 

Ystävällisin terveisin,

Niina Rytilahti

Assistentti

Johdon tuki

Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto

Postiosoite: PL6, 13035 AVI

Käyntiosoite: Linnankatu 3, 90100 Oulu

www.avi.fi

24.09.2021

Omatoimikirjasto aloittaa toimintansa ma 27.9.2021

Omatoimikirjasto aloittaa toimintansa ma 27.9.2021
 
Omatoimikirjastoa voit käyttää varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Omatoimikäytön aikana kirjastossa ei ole paikalla henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan teknisesti muun muassa kameroilla. Tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin sisäänkirjautumista varten ja sisällä kirjastossa voit lainata ja palauttaa aineistoa itse automaateilla. Alle- 15-vuotiailla tulee olla huoltajan suostumus omatoimikirjaston käyttöön. Lehtisali on myös avoinna omatoimiaikana. Tule käymään kirjastolla virkailijapalveluaikoina niin mielellämme neuvomme omatoimikirjaston käyttöä.
 
Pääkirjaston virkailijapalveluajat 1.9.2021-31.5.2022
Ma klo 10-19, Ti-To klo 11-19, Pe klo 14-19 ja La klo 10-14.
 
Omatoimiaukioloajat 27.9.2021 alkaen:
ma klo 19-21
ti – to klo 10-11 ja 19-21
pe klo 10-14 ja 19-21
la klo 14-19,
su klo 10-19
 
Arkipyhän aattoina virkailijapalveluajat ovat klo 11-15 ja
omatoimiajat klo 15-19. Arkipyhänä omatoimi noudattaa
sunnuntaiaikoja. Kirjasto on kokonaan suljettu jouluaattona ja
joulupäivänä.
 
Tervetuloa!
 
Nivalan kaupunginkirjasto

 

20.08.2021

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 20.8.2021 – Niva-Kaijan koulu etäopetukseen

Nivalan kaupunki tiedottaa

Niva-Kaijan koulu etäopetukseen

Ohessa Peruspalvelukuntayhtymä Kallion ja Nivalan kaupungin yhteistiedote asiasta:
 
Peruspalvelukuntayhtymä Kallio/Nivalan kaupunki tiedottaa 
Ajankohtaista koronavirustilanteesta 20.8.2021 – Niva-Kaijan koulu etäopetukseen 
 
Koronavirustilanne Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella heikkenee tällä hetkellä erityisesti Nivalassa. Tänä aamuna Kallion alueella tartuntoja on todettu 11, joista 10 tartuntaa tuli Nivalaan ja yksi Ylivieskaan. Osa tartunnan saaneista oli altistuskaranteenissa.  Nivalan tartunnoista johtuen tartuntatautiviranomainen on määrännyt Niva-Kaijan koulun suljettavaksi ajalle 23.–29.8.2021. Koulu ohjeistaa koteja etäkoulun järjestämiseen liittyen Wilmassa.  
 
Kallion tartunnanjäljityksessä on todettu, että maskin käyttö ehkäisee tehokkaasti viruksen leviämistä.  
 
– Suosittelen käyttämään maskia, kun liikutaan ihmisten parissa. Olemme selvitystyössämme huomanneet, että altistustilanteessa maskia käyttäneitä on välttynyt tartunnalta, kun taas vastaavassa tilanteessa ilman maskia olleita on sairastunut, kertoo Peruspalvelukuntayhtymä Kallion terveyspalvelujohtaja Päivi Peltokorpi.  
 
Myös koronarokotukset antavat suojaa koronavirustartunnan vaikeaa muotoa vastaan. Käsihygieniasta ja vähintään kahden metrin turvaetäisyydestä huolehtiminen on tärkeää. Lievissäkin hengitystieinfektion oireissa tulee välttää kodin ulkopuolisia lähikontakteja ja hakeutua koronanäytteenottoon. Viikonloppuna näytteenotto on Oulaskankaan yhteispäivystyksessä. 
 
Ylivieskassa Joutsentien ABC:llä on todettu mahdollinen korona-altistustilanne 16.8. klo 11.-11.30. ABC:llä tuolloin asioineita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin, mikäli oireita ilmenee.  
 
Eilen torstaina Ylivieskassa todettiin neljä uutta koronatartuntaa ja Nivalassa yksi.  
 
 
Lisätietoja: 
 
Päivi Karikumpu, kaupunginjohtaja, Nivalan kaupunki, p. 040 344 7200 
 
Riitta Viitakangas, sivistysjohtaja, Nivalan kaupunki, p. 040 344 7311 
 
Päivi Peltokorpi, terveyspalvelujohtaja, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio, p. 044 419 5002. 
 
19.08.2021

Suositukset pysyvät ennallaan – tapahtumajärjestäjät huomioikaa turvallisuusohjeet

Nivalan kaupunki tiedottaa
 

Suositukset pysyvät ennallaan – tapahtumajärjestäjät huomioikaa turvallisuusohjeet

 
to 19.8.2021 klo 8:30
 
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatiotyöryhmä totesi 10.8.2021, että epidemia on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Suositukset pysyvät ennallaan ja niiden noudattaminen on nyt tärkeää, jotta koronaepidemiatilanne Nivalassa pysyy maltillisena.
 
Voimassa olevat suositukset kuntamme alueella:
 
Tapahtumajärjestäjät
 
Tällä hetkellä alueellamme ei ole voimassa kokoontumisrajoituksia. Tapahtumajärjestäjiä suositellaan kiinnittämään erityistä huomioita siihen, että osallistujilla on mahdollisuus pitää riittävät turvavälit. Hygienia- ja turvallisuusohjeen noudattamista suositellaan https://urly.fi/28CN
 
Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita)
Joukkoliikenteessä. 
Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 
Suomeen saapuvat matkustajat, kun he siirtyvät maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 
Peruskoulussa 6. luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa. 
Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä. 
Harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan käyttämissä sisätiloissa, jos samassa tilassa on useampia henkilöitä. 
Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.
 
Kasvomaskia on hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
 
Ikääntyneet ja riskiryhmät
Julkiset ja yksityiset palveluntuottajat jatkavat omassa toiminnassaan tehostettuja suojaustoimenpiteitä, joilla varmistetaan korkean sairastumisriskin ryhmien suojaaminen koronavirustartunnalta.
Toimenpiteissä noudatetaan THL ohjeistusta. 
Suositellaan harkitsemaan tarkoin vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luokse. Vieraillessa suositellaan käytettäväksi maskia ja hyvää käsihygieniaa.
 
Etätyösuositus
Suositellaan työtehtävien salliessa etätyötä tai muita työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä työpaikoilla.
 
Etäkokouskäytännöt
Suositaan etäkokouskäytäntöjä. Mikäli etäkokoukset eivät ole mahdollisia, tulee kiinnittää erityistä huomiota turvavälien ja maskien pitämiseen.
 
Koronavirusrokote tarjoaa suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan. Tietoa rokotuksista löytyy https://www.kalliopp.fi/koronarokotukset.
 
Seuraamme ohjeistuksia ja tarvittaessa linjaamme nopealla aikataululla tarvittavista muutoksista. Nivalan kaupungin johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran to 26.8.
 
 
Nivalassa 19.8.2021
 
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä
 
 
Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki
 
 
17.06.2021

Suositukset kevenevät – epidemiatilanne on alueellamme rauhallinen

Suositukset kevenevät – epidemiatilanne on alueellamme rauhallinen
to 17.6.2021 klo 8:00
 
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatiotyöryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen epidemiatilannetta 15.6.2021. Ryhmä totesi, että Pohjois-Pohjanmaa on epidemian perustasolla ja tilanne on rauhallinen. Näin ollen rajoitukset kevenevät edelleen ja seuraavat suositukset ovat voimassa.
 
Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita)
Joukkoliikenteessä.
Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, potilaille, omaisille ja vierailijoille sairaaloissa ja muissa sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä.
 
Kasvomaskia on hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
 
Ikääntyneet ja riskiryhmät
Julkiset ja yksityiset palveluntuottajat jatkavat omassa toiminnassaan tehostettuja suojaustoimenpiteitä, joilla varmistetaan korkean sairastumisriskin ryhmien suojaaminen koronavirustartunnalta.
Toimenpiteissä noudatetaan THL ohjeistusta. 
Suositellaan harkitsemaan tarkoin vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luokse. Vieraillessa suositellaan käytettäväksi maskia ja hyvää käsihygieniaa.
 
Etätyösuositus
Etätyösuositus on voimassa toistaiseksi.
 
Etäkokouskäytännöt
Suositaan etäkokouskäytäntöjä edelleen.
 
Kokoontumisrajoitukset
Kokoontumisrajoitukset on poistettu aluehallintoviraston päätöksellä 1.6.2021 lukien. 
 
Nivalan kaupunki suosittelee, että tilaisuuksia järjestettäessä huomioidaan hygieniakäytännöt. Tietoa rokotuksista löytyy https://www.kalliopp.fi/koronarokotukset
 
Seuraamme ohjeistuksia ja tarvittaessa linjaamme nopealla aikataululla tarvittavista muutoksista. Nivalan kaupungin johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran ke 23.6.2021.
 
Kiitos kuntalaisille sinnikkyydestä suositusten noudattamisessa kuluneen kevään aikana. Hyvää kesää kaikille!
 
Nivalassa 17.6.2021
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä
 
 
Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki, 
 

 

03.06.2021

Kokoontumisrajoituksista luovutaan Pohjois-Pohjanmaalla

Kokoontumisrajoituksista luovutaan Pohjois-Pohjanmaalla
to 3.6.2021 klo 8:00
 
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatiotyöryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen epidemiatilannetta 1.6.2021. Ryhmä totesi, että Pohjois-Pohjanmaa on epidemian perustasolla. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kumosi aiemmin tehdyn päätöksen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kokoontumisrajoituksista 1.6.2021 alkaen (PSAVI/4979/2021) https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69911009
 
Näin ollen Nivalan kaupungin linjaukset kokoontumisrajoituksista poistuvat. Kasvomaskisuositus on kuitenkin edelleen voimassa yli 12- vuotiailla. Koululaisten maskisuositus peruskouluissa ja toisella asteella puretaan. 
 
Nivalan kaupunki suosittelee, että tilaisuuksia järjestettäessä huomioidaan turvaohjeet ja hygieniakäytännöt. 
 
Etätyö- ja etäkokoussuositukset ovat edelleen voimassa. 
 
Seuraamme ohjeistuksia ja tarvittaessa linjaamme nopealla aikataululla tarvittavista muutoksista. Nivalan kaupungin johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran 7.6.2021.
 
Nivalan kaupunki onnittelee kaikkia valmistuneita opiskelijoita!
 
 
Nivalassa 3.6.2021
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä
 
 
Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki, 
 

 

31.05.2021

Kokoontumisrajoituksissa muutoksia

Kokoontumisrajoituksissa muutoksia
ma 31.5.2021 klo 12:20
 
Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatiotyöryhmän suosituksiin (25.5.2021) perustuen Nivalan kaupungin linjaukset pysyvät ennallaan. Poikkeuksena kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa nousee 20 henkilöstä 50 henkilöön. Suositukset ovat voimassa 13.6.2021 saakka.
 
 
Koronarokotusten etenemisestä tiedottaa Peruspalvelukuntayhtymä Kallio www.kalliopp.fi/koronarokotukset
 
Seuraamme ohjeistuksia ja tarvittaessa linjaamme nopealla aikataululla tarvittavista muutoksista. Nivalan kaupungin johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran ma 14.6.2021.
 
 
Nivalassa 31.5.2021
 
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä
 
 
Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki, 
 

 

21.05.2021

Kokoontumisrajoitus säilyy ennallaan Nivalassa

Kokoontumisrajoitus säilyy ennallaan Nivalassa
pe 21.5.2021 klo 8:00
 
Nivalan kaupungin osalta suositukset pysyvät ennallaan. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueen kunnat ovat yhdessä linjanneet, että kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on edelleen 20 henkilöä. Rajoitus on voimassa 31.5.2021 saakka.
Taustalla on Keski-Pohjanmaan koronatilanteen nopea heikkeneminen, ja tartuntojen ulottuminen myös Kallion kuntiin.  
 
Pyydämme kuntalaisilta sinnikkyyttä rajoitustoimien ja hygieniasuositusten noudattamisessa, jotta tilanne pysyy edelleen Nivalassa rauhallisena. 
Edelleen tulee huolehtia kasvomaskin käytöstä, vähintään 2 metrin turvaetäisyydestä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. 
 
Kaupungintalon ovet ovat auki yleisölle. Asioinnista on kuitenkin hyvä sopia etukäteen henkilökunnan kanssa, sillä moni on edelleen suositusten mukaisesti etätöissä. 
 
Seuraamme ohjeistuksia ja tarvittaessa linjaamme nopealla aikataululla tarvittavista muutoksista. Nivalan kaupungin johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran ma 24.5.2021.
 
 
Nivalassa 21.5.2021
 
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä
 
 
Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki
 
17.05.2021

Sinnikkyyttä suositusten noudattamisessa tarvitaan

Sinnikkyyttä suositusten noudattamisessa tarvitaan

Lue lisää Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tuoreesta tiedotteesta:

https://www.kalliopp.fi/ajankohtaista/ajankohtaista-koronavirustilanteesta-1752021

 

10.05.2021

Muutoksia kokoontumissuosituksissa

Muutoksia kokoontumissuosituksissa
ma 10.5.2021 klo 9:05
 
Pohjois-Pohjanmaan koordinaatiotyöryhmä kokoontui 4.5.2021. Epidemiatilanne on Pohjois-Pohjanmaalla Oulua lukuun ottamatta perustasolla. 
 
Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan seuraavasti:
 
- 20 henkilöön 10.5-23.5.2021
- 50 henkilöön 24.5.-31.5.2021
 
Tällöin edellytetään, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta
 
Annamme luvan myös 18 vuotta täyttäneiden harrastusryhmien sisä- ja ulkoliikuntatoiminnan aloittamiseen Nivalassa huomioiden kokoontumisrajoitukset (kts. yllä oleva linkki).
 
Suosittelemme vahvasti kasvomaskien käyttöä. Pyydämme kuntalaisilta sinnikkyyttä rajoitustoimien ja hygieniasuositusten noudattamisessa, jotta tilanne pysyy edelleen Nivalassa rauhallisena. 
 
Kaupungintalon ovet ovat auki yleisölle. Asioinnista on kuitenkin hyvä sopia etukäteen henkilökunnan kanssa, sillä moni on edelleen suositusten mukaisesti etätöissä. 
 
Seuraamme ohjeistuksia ja tarvittaessa linjaamme nopealla aikataululla tarvittavista muutoksista. Nivalan kaupungin johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran ke 19.5.2021.
 
 
Nivalassa 10.5.2021
 
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä
 
 
Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki
 

 

29.04.2021

Koronasuositukset pysyvät ennallaan

Koronasuositukset pysyvät ennallaan
to 29.4.2021 klo 8:00
 
Nivalan kaupungin osalta suositukset pysyvät ennallaan 9.5.2021 asti. 
 
Kaupungintalon ovet aukeavat yleisölle ma 3.5.2021. Asioinnista on kuitenkin hyvä sopia etukäteen henkilökunnan kanssa, sillä moni on edelleen suositusten mukaisesti etätöissä. 
 
Seuraamme ohjeistuksia ja tarvittaessa linjaamme nopealla aikataululla tarvittavista muutoksista. Nivalan kaupungin johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran 12.5.2021.
 
 
Nivalassa 29.4.2021
 
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä
 
 
Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki
 
 

 

22.04.2021

Suositukset pysyvät ennallaan

Suositukset pysyvät ennallaan
to 22.4.2021 klo 8:00
 
Nivalan kaupungin osalta suositukset pysyvät ennallaan. 
 
Seuraamme ohjeistuksia ja tarvittaessa linjaamme nopealla aikataululla tarvittavista muutoksista. Nivalan kaupungin johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran to 29.4.2021.
 
 
Nivalassa 22.4.2021
 
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä
 
29.03.2021

Ajankohtaistiedote

Koronasuositukset pysyvät ennallaan
ma 29.3.2021 klo 9:00
 
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen covid-19 koordinaatioryhmä kokoontui 23.3.2021. Ryhmä totesi, että epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen kiihtymisvaiheessa. Alueellamme tilanne on kuitenkin rauhallinen. Kiitos siitä kuuluu kuntalaisille hyvästä ohjeistusten ja hygieniakäytänteiden noudattamisesta. Tällä tavoin tilanne saadaan pidettyä hallinnassa.
 
Alueellinen koordinaatioryhmä on antanut suositukset, jotka ovat voimassa koko Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella 25.4.2021 asti. 
Nivalan kaupungin johtoryhmän linjaukset pysyvät ennallaan. 
 
Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta
Alle 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta jatkuu edelleen. Toiminnassa tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa. 
 
Yli 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta
Suosittelemme, että 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta pysyy edelleen keskeytettynä.
 
Koulujen tilat
Koulujen tilat, lukuun ottamatta Niva-Kaijan koulun salia, ovat käytössä alle 18 vuotta täyttäneiden harrastustoimintaan. 
 
Toisen asteen opiskelijat ja perusopetus jatkavat lähiopetuksessa.
 
Kevään yhteishakua perusopetuksen jälkeiseen opetukseen on pidennetty 7.4.2021 asti.
 
Kirjasto
Kirjasto on avoinna ja kirjastoauto liikennöi normaalisti.
Koronan vuoksi kirjastossa käynti on rajattu pika-asioimiseksi vähintään 2 metrin turvavälejä noudattaen. Kirjastoon ei pidä tulla oireisena, eikä kirjastoon saa jäädä oleskelemaan. Suosittelemme asioinnin aikana kasvomaskin käyttöä. 
Rajoitukset ja ohjeistukset ovat voimassa myös kirjastoautossa. Kirjastossa onnistuu lainaus, palautus, varausten nouto sekä pikainen asiointi tietokoneella ja kopiokoneella.
 
Tillarigalleria on avoinna normaalisti
 
Nuorisotila 
Nuorisotila on auki porrastetusti alle 18-vuotiaille 
- Alakoululaiset klo 14.00-17.00
- Yläkoululaiset klo 17.00-20.00
Yli 12-vuotiailla kasvomaskisuositus. Nuorilla tulee olla mukana oma kasvomaski.
 
Liikuntakeskus Oy toiminta on avoinna rajoitetusti
Tiloissa on käyttörajoituksia ja erilaisia suosituksia, joista tarkemmin osoitteessa www.liikunta.nivala.fi. 
 
Nivalan kaupungintalo 
Palvelut toimivat etänä. Asiointi on hyvä sopia etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse asianomaisen työntekijän kanssa.
 
Seuraavat tilat avautuvat rajoitetusti
- Pajalan järjestötila
Alle kuuden (6) henkilön ryhmät voivat käyttää tilaa kokoustarkoituksiin. Tilavaraukset hyvinvointikoordinaattori Meriltä 040 3447 317
- Rokkitupa 
Yksittäiset henkilöt voivat käydä harjoittelemassa tilassa. Tilavarauksista vastaa Nivalan elävän musiikin yhdistys Nelemu ry 
- Juttutupa 
Tilan rajoitetusta avaamisesta tiedotetaan myöhemmin.
- Kirjaston alakerran kokoustila
Alle kuuden (6) henkilön ryhmät voivat käyttää tilaa kokoustarkoituksiin. Tilavaraukset kirjaston asiakaspalvelusta 040 3447 347
 
Jokilatvan opisto ja Jokilaaksojen musiikkiopisto tiedottavat itse omista palvelurajoituksista
 
Yleisötilaisuudet 
Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien kokousten, yleisötilaisuuksien ja tapahtumien osallistujamäärä rajataan kuuteen henkilöön aluehallintoviraston määräyksellä. 
 
Yksityistilaisuudet
Suosittelemme, että yksityistilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 6 henkilöön. Yksityistilaisuuksia järjestettäessä noudatetaan ohjeita turvaetäisyyksistä, maskin käytöstä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja. Suositellaan hyödyntämään etäosallistumista.
 
Ikääntyneet ja riskiryhmät
Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa tehostetuista suojaustoimenpiteistä riskiryhmien osalta. 
 
Koronarokotukset
Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa koronarokotusten etenemisestä.
 
Suosittelemme maskin käyttöä ja yli kahden metrin turvavälejä
Nivalan kaupunki suosittelee vahvasti maskien käyttöä. Muuntunut koronavirus tarttuu herkemmin – pidä yli kahden metrin turvaväli.
 
Pyydämme kuntalaisilta sinnikkyyttä rajoitustoimien ja hygieniasuositusten noudattamisessa, jotta tilanne pysyy edelleen Nivalassa rauhallisena. 
 
Seuraamme ohjeistuksia ja tarvittaessa linjaamme nopealla aikataululla tarvittavista muutoksista. Johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran ke 31.3.2021.
 
 
Nivalassa 29.3.2021
 
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä
 
 
Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki
 

 

24.02.2021

Nivalan kaupunki tiedottaa 24.2.2021

Nivalan kaupungin linjaukset koronarajoituksiin 31.3. saakka

 
ke 24.2.2021 klo 8:40
 
 
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen covid-19 koordinaatioryhmä kokoontui 23.2.2021. Ryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen kiihtymisvaiheessa. Koska sekä tartuntamäärät että tartuntojen ilmaantuvuus ovat kääntyneet alueella jälleen nousuun, jatketaan alueellisia suosituksia 31.3.2021 saakka.
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä on tehnyt seuraavat linjaukset alueellisten suositusten pohjalta.
 
Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta
Alle18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta jatkuu edelleen. Toiminnassa tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa. 
 
Yli 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta
Suosittelemme, että 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta pysyy edelleen keskeytettynä.
 
Koulujen tilat
Koulujen tilat, lukuun ottamatta Kyösti Kallion koulun ja Niva-Kaijan koulun saleja, ovat käytössä alle 18 vuotta täyttäneiden harrastustoimintaan. 
 
Toisen asteen opiskelijat jatkavat lähiopetuksessa
 
Kirjasto
Kirjasto on avoinna ja kirjastoauto liikennöi normaalisti.
Koronan vuoksi kirjastossa käynti on rajattu pika-asioimiseksi vähintään 2 metrin turvavälejä noudattaen. Kirjastoon ei pidä tulla oireisena, eikä kirjastoon saa jäädä oleskelemaan. Suosittelemme asioinnin aikana kasvomaskin käyttöä. 
Rajoitukset ja ohjeistukset ovat voimassa myös kirjastoautossa. Kirjastossa onnistuu lainaus, palautus, varausten nouto sekä pikainen asiointi tietokoneella ja kopiokoneella.
 
Tillarigalleria on avoinna normaalisti
 
Nuorisotila 
Nuorisotila on auki porrastetusti alle 18-vuotiaille 
- Alakoululaiset klo 14.00-17.00
- Yläkoululaiset klo 17.00-20.00
Yli 12-vuotiailla kasvomaskisuositus. Nuorilla tulee olla mukana oma kasvomaski.
 
Liikuntakeskus Oy toiminta on avoinna rajoitetusti
Tiloissa on käyttörajoituksia ja erilaisia suosituksia, joista tarkemmin osoitteessa www.liikunta.nivala.fi. 
 
Nivalan kaupungintalo 
Palvelut toimivat etänä. Asiointi on hyvä sopia etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse asianomaisen työntekijän kanssa.
 
Seuraavat tilat avautuvat rajoitetusti
- Pajalan järjestötila
Alle kymmenen (10) henkilön ryhmät voivat käyttää tilaa kokoustarkoituksiin. Tilavaraukset hyvinvointikoordinaattori Meriltä 040 3447 317
- Rokkitupa 
Yksittäiset henkilöt voivat käydä harjoittelemassa tilassa. Tilavarauksista vastaa Nivalan elävän musiikin yhdistys Nelemu ry 
- Juttutupa 
Tilan rajoitetusta avaamisesta tiedotetaan myöhemmin.
- Kirjaston alakerran kokoustila
Alle kymmenen (10) henkilön ryhmät voivat käyttää tilaa kokoustarkoituksiin. Tilavaraukset kirjaston asiakaspalvelusta 040 3447 347
 
Jokilatvan opisto ja Jokilaaksojen musiikkiopisto tiedottavat itse omista palvelurajoituksista
 
Yleisötilaisuudet 
Yli 10 henkilön sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien järjestäminen on edelleen kielletty aluehallintoviraston määräyksellä 31.3.2021 saakka. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää tilaisuuksia ja kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 10 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa. 
 
Yksityistilaisuudet
Suosittelemme, että yksityistilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön. Yksityistilaisuuksia järjestettäessä noudatetaan ohjeita turvaetäisyyksistä, maskin käytöstä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja. Suositellaan hyödyntämään etäosallistumista.
Ikääntyneet ja riskiryhmät
Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa tehostetuista suojaustoimenpiteistä riskiryhmien osalta. 
 
Koronarokotukset
Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa koronarokotusten etenemisestä.
 
Suosittelemme maskin käyttöä ja yli kahden metrin turvavälejä
Nivalan kaupunki suosittelee vahvasti maskien käyttöä. Muuntunut koronavirus tarttuu herkemmin – pidä yli kahden metrin turvaväli.
 
Pyydämme kuntalaisilta sinnikkyyttä rajoitustoimien ja hygieniasuositusten noudattamisessa, jotta tilanne pysyy edelleen Nivalassa rauhallisena. 
 
Seuraamme ohjeistuksia ja tarvittaessa linjaamme nopealla aikataululla tarvittavista muutoksista. Johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran ke 3.3.2021.
 
 
Nivalassa 24.2.2021
 
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä
 
 
Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki
 
 
 

 

10.02.2021

Nivalan kaupunki tiedottaa: Nivalan lukiolaiset palaavat lähiopetukseen

Nivalan lukiolaiset palaavat lähiopetukseen

 
ke 10.2.2021 10:00
 
 
Alueellisen koordinaatioryhmän suositusten mukaan Nivalan kaupungin johtoryhmä on linjannut, että kaikki lukion opiskelijat palaavat lähiopetukseen pe 12.2.2021.
 
Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Jedu tiedottaa omissa kanavissaan ammattiopiston opiskelijoiden lähiopetukseen palaamisesta.
 
Jokilatvan opisto tiedottaa omilla kanavillaan mahdollisesta opetuksen avaamisesta osoitteessa www.jokilatvanopisto.fi
 
Liikuntakeskus Uikko tarkastelee uudelleen aukioloaikojaan ja tiedottaa niistä tarkemmin osoitteessa www.liikunta.nivala.fi
 
 
Pyydämme kuntalaisilta sinnikkyyttä rajoitustoimien ja hygieniasuositusten noudattamisessa, jotta tilanne pysyy edelleen Nivalassa rauhallisena. 
 
Seuraamme ohjeistuksia ja tarvittaessa linjaamme nopealla aikataululla tarvittavista muutoksista. Johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran ma 15.2.2021.
 
 
Nivalassa 10.2.2021
 
 
Nivalan kaupungin johtoryhmä
 
 
Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki

 

08.02.2021

Uuden osaamisen lukio -hanke hyvässä vauhdissa

Uuden osaamisen lukio ESR-hankkeen 2. workshop- eli työpajapäivä oli 22.1.2021 Zoomin välityksellä. Päivän teema Jäntevyyttä elinkeinoelämä- ja korkeakouluyhteistyön käytännön toteuttamiseen, saattoi eri hanketahot verkostoitumaan ja yhdessä pohtimaan, miten uuden lukiolain edellyttämä lukioiden sekä elinkeinoelämän ja korkeakoulujen välinen yhteistyö toteutettaisiin.

Aamupäivällä oli hankekatsaus, elinkeinoelämän ja korkeakoulujen hanketoimijoiden puheenvuorot sekä hankelukioiden hankekuulumiset.

Iltapäivä eteni ahkerasti ryhmätöissä ahertaen:

1. työpajassa tutustuttiin hyvien käytänteiden jalkauttamiseen.
2. työpajassa asiantuntijaopettajia luotsattiin kohti oppilaitos- ja oppiainekohtaista työskentelyä sekä opiskelijoiden osallistamista.

Myös työpajat toteutettiin sujuvasti verkossa jakamalla osallistujat pienempiin ryhmiin ja palauttamalla jälleen yhdeksi ryhmäksi tehtävien purkua varten.

Workshop-päivänä käynnistyi myös hankkeen elinkeinoelämä- ja korkeakouluyhteistyön vaikuttavuus -arviointi lähtötason kartoittamisella. Seuraavaksi hankkeessa toteutetaan oppilaitos- ja oppiainekohtaiset jalkauttamiset.

 

Lue hankkeestamme myös Nivalan Teollisuuskylä Oy:n Facebookissa: Linkki Uulops-hankkeen postaukseen

07.01.2021

Lukuvuoden 2021-2022 työ- ja loma-ajat


Nivalan kaupungin esi- ja perusopetuksen sekä lukion lv 2021-2022 työ- ja loma-ajat

Syyslukukausi (92 koulutyöpäivää)

Syyslukukausi alkaa perusopetuksessa ja lukiossa: ke 11.8.2021 ja esiopetuksessa: ma 16.8.2021
Syysloma viikolla 43 (25.-29.10.2021)
Syyslukukausi päättyy ke 22.12.2021

 

Kevätlukukausi (98 koulutyöpäivää)

Kevätlukukausi alkaa ma 10.1.2022
Talviloma viikolla 10 (7.-11.3.2022)
Kevätlukukausi päättyy perusopetuksessa ja lukiossa: la 4.6.2022 ja esiopetuksessa: pe 3.6.2022

 

Nivalan kaupunki
Kasvatus- ja koulutuspalvelut

 

26.11.2020

Uuden osaamisen lukio -hankkeessa tapahtuu

Uuden osaamisen lukio -hankkeessa tapahtuu

Uuden osaamisen lukio -hankkeessa hankelukiot ovat nimenneet asiantuntijaopettajansa, ja hanke on hyvässä vauhdissa. Asiantuntijaopettajien valmennus on käynnistynyt ensimmäisellä työpajalla viime perjantaina. Valtakunnallisen YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen luotsasi osallistujia siihen, mitä uusi Lukiolaki ja Lukion opetussuunnitelman perusteet edellyttävät lukioiden sekä elinkeinoelämän ja korkeakoulujen väliseltä yhteistyöltä. Iltapäivän työpajaosuudessa aktiiviset muutosagenttimme pohtivat muun muassa edellytyksiä lukioiden, elinkeinoelämän ja korkeakoulujen väliselle yhteistyölle. Päivää leimasi iloinen tekemisen meininki ja avoin keskustelu. Seuraavana askeleena hankkeessamme on saattaa elinkeinoelämän ja korkeakoulujen edustajat keskustelemaan siitä, miten edistää yhteistyötä ja vastata lukioiden yhteistyötarpeeseen.

Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin yhteisen hyvän nimissä.

 

11.09.2019

Isännänviiri

Isännänviiri

 

Isännänviiri

Koko 450 x 50 hinta 55 €
Koko 600 x 50 hinta 55 €

 

Hintaan sisältyy alv 24 %
Viiriä myy Nivalan kaupunki.
Yhteystiedot: kirjaamo@nivala.fi

 

 

Sivut

14.10.2021
Pirttirannalle laadittava asemakaava on nyt kuulemista varten nähtävillä 15.11.2021 saakka. Aineistoon pääset alla olevasta linkistä.
07.10.2021
Nivalan kaupungin tekninen toimi pyytää vuositarjouksia alan yrityksiltä vuoden 2022 aikana tehtävistä
30.09.2021
Pohjois-Suomen alue
20.08.2021
Nivalan kaupunki tiedottaa Niva-Kaijan koulu etäopetukseen
17.06.2021
Suositukset kevenevät – epidemiatilanne on alueellamme rauhallinen to 17.6.2021 klo 8:00
03.06.2021
Kokoontumisrajoituksista luovutaan Pohjois-Pohjanmaalla to 3.6.2021 klo 8:00