Koronavirus tiedotuskanava

Koronatiedotus

 

Nivalan kaupunki tiedottaa

 

NIVALAN KAUPUNGIN JOHTORYHMÄN LINJAUKSET KORONAVIRUKSEN LEVIÄMISVAIHEESSA

 

ma 30.11.2020 klo 11:45

 

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatiotyöryhmä on kokouksessaan la 28.11.2020 todennut Pohjois-Pohjanmaan olevan epidemian leviämisvaiheessa. Nivalan kaupungin johtoryhmä on kokouksessaan ma 30.11. tehnyt linjauksia leviämisvaiheen toimenpiteistä Nivalassa.

 

Nivalan kaupungin julkiset tilat:

 • Kaupungintalo on suljettu 1.-18.12.2020. Kaupungintalon työntekijöistä suurin osa työskentelee etätyössä. Yhteydenotto ja asioiden hoitaminen onnistuu sujuvasti puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

 • Kirjaston lainausosastot, lehtisali ja kokoushuone suljetaan 1.-18.12.2020. Kirjastoauto ei liikennöi sulkuaikana. Kirjasto aloittaa varattujen ja tilattujen aineistojen uloslainaamisen ti 1.12.2020.

 • Asiakas voi tilata kirjastolta haluamaansa aineistoa ja kirjasto etsii ne valmiiksi. Asiakas sopii kirjaston kanssa aineiston noudosta puh 040 344 7347 tai asiakaspalvelu.kirjasto@nivala.fi.

 • Varaukset ja tilaukset on noudettavissa pääoven tuulikaapista ma-pe klo 11-18 välisenä aikana. Palautukset voi jättää tuulikaapin kärryyn. Käsittelemme aineiston kahden päivän kuluttua palautuksesta.

 • Laina-aikoja on pidennetty ja maksuja ei sulkuajalta peritä.

 • Aineistoa noutaessasi muista hygieniamääräykset maskien ja turvavälien osalta. Älä tule sairaana noutamaan aineistoa! 

 • Tillarigallerian näyttelytila on suljettuna 1.-18.12.2020.

 • Nuorisotila on suljettuna 30.11.-18.12.2020.

 • Pajalan järjestötila on suljettuna 30.11-18.12.2020.

 • Rokkitupa on suljettuna 30.11-18.12.2020

 • Juttutupa on suljettuna 30.11-18.12.2020.

 • Kansalaisopisto ja musiikkiopisto tiedottavat omilla kanavillaan palvelurajoituksista

www.jmo.fi

www.jokilatvanopisto.fi

 

Liikuntakeskus Uikon tilat:

 • Liikuntakeskus Uikon sisäliikuntatilat suljetaan 30.11.2020 klo 12.00 perjantaihin 18.12.2020 saakka.

 • Liikuntakeskuksen info, myynti, asiakaspalvelu ja kahvio on avoinna arkipäivisin 10.00 - 18.00. Asiakaspalvelun puhelinnumero 044 4457420.

 • Ensilumen latu on käytössä yleiset turvallisuusohjeet huomioiden.

Lisätietoa www.liikunta.nivala.fi

 

Opetuksen järjestäminen

 • Nivalan lukio siirtyy etäopetukseen 2.12.2020 lukien syyslukukauden loppuun saakka.

 • Syksyn ylioppilaiden lakkiaisjuhla 4.12 on peruttu. Lakitettavilla on mahdollisuus osallistua kevään ylioppilasjuhlaan.

 • Perusopetus jatkaa lähiopetuksessa toistaiseksi. Kaupunki on varautunut tarvittaessa siirtymään etäopetukseen 4-9 -luokkien osalta. Huoltajia tiedotetaan tarvittaessa Wilman kautta.

 • Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta säilyy ennallaan toistaiseksi

 • Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu tiukentuneiden hygienia- ja rajoitussuositusten mukaisesti. Tiukentuneista rajoituksista ja suosituksista on tiedotettu varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajia.

 

Yleisötilaisuudet

Suosittelemme, että sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön. Aluehallintovirasto antaa asiasta tarkempia ohjeistuksia.

 

Etätyösuositus

Nivalan kaupungilla työskentelemme etätyössä työtehtävien niin salliessa.

 

Etäkokouskäytännöt

Nivalan kaupunkikonsernin kokoukset toteutamme etäkokouksina ja suosittelemme samaa myös muille organisaatioille niin työssä kuin vapaa-ajalla.

 

Suosittelemme ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä

Alueellinen koordinaatiotyöryhmän suositusten mukaisesti Nivalan kaupunki suosittelee 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena.

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta alle 12-vuotiaiden osalta voi harkinnan mukaan jatkua. 12-17 vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan jatkamisen suhteen tulee käyttää erityistä harkintaa. Jos harrastustoimintaa ei keskeytetä, tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.

 

Yksityistilaisuudet

Suosittelemme, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä.

 

Ikääntyneet ja riskiryhmät

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa tehostetuista suojaustoimenpiteistä riskiryhmien osalta.

 

Suosittelemme maskin käyttöä

Nivalan kaupunki suosittelee vahvasti maskien käyttöä alueellisen koordinaatiotyöryhmän suosituksiin pohjautuen.

 

 

 

 

Alueellisen koordinaatioryhmän tiedote 29.11.2020

https://www.ppshp.fi/Sairaanhoitopiiri/Ajankohtaista/Pages/Alueellinen-k...

 

Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki

 

 

 

 

Nivalan Liikuntakeskus Oy:n tiedote koronaohjeistuksista

pe 27.11.2020 klo 16:50
 

Viitaten PPKY Kallion pandemiatyöryhmän suosituksiin (tiedote 27.11.2020 klo 15.30) liikuntapaikkojen aukioloista, Nivalan Liikuntakeskus tekee seuraavat ensitoimenpiteet rajoittaakseen asiakaskäyntejä eri liikuntapaikoilla: Liikuntapaikat pidetään auki rajoitetusti toistaiseksi. Tilanteen muuttuessa ilmoitamme poikkeuksista. Muutokset saattavat tulla pikaisesti.

 

Uimahalli 

Uimahallin asiakasmäärää rajoitetaan puolella poistamalla pukuhuoneiden pukukaapeista puolet käytöstä. Uimahallin muissa tiloissa suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttöä, turvavälejä sekä desinfiointi aineiden käyttöä.

 

Keilahalli

Keilahallissa poistetaan joka toinen rata käytöstä. Radoille toivotaan maksimipelaajamääräksi 2 pelaajaa. Keilahallin ja Uikon muissa tiloissa suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttöä, turvavälejä sekä desinfiointi aineiden käyttöä. Yhteisten välineiden käytössä suositellaan pallon ja jalkineiden desinfiointia ennen ja jälkeen ratavuoron.

 

Kuntosali

Kävijöille tähdennetään turvavälejä, kosketuspintojen desinfiointia ennen ja jälkeen suoritusta sekä kasvomaskien käyttöä.

 

Jäähalli

Kävijöille tähdennetään turvavälejä, kosketuspintojen desinfiointia ennen ja jälkeen suoritusta sekä kasvomaskien käyttöä. Lievilläkään flunssaoireilla ei hallille voi tulla. Maskipakko kaikilla yli 15 -vuotiailla kun liikutaan hallilla, myös nuoremmilla jos mahdollista. Vältetään eri joukkueiden välisiä kontakteja. Tavoite on, että pukukopit on tyhjinä 30 min. joukkueen sovitun treenitoiminnan päätyttyä. Pukuhuonelistaa on noudatettava ehdottomasti. Ylimääräisten ihmisten oleskelu pukuhuonetiloissa on kiellettyä. ja muutenkin vältetään turhaa oleilua hallin tiloissa.

 

Ulkoliikuntapaikat

Suurin osa ulkoliikuntapaikoista on suljettu, joten niissä noudatetaan yleisiä ohjeita liikuntapaikkojen käytöstä sekä THL:n ja lajiliittojen ohjeistuksia.

 

Ensilumen latu

Käytössä ovat yleiset turvavälisuositukset sekä muut THL:n ja lajiliittojen ohjeet turvallisesta harrastamisesta.

 

 

Seuraamme aluehallintoviraston (AVI), lajiliittojen ja Peruspalvelukuntayhtymä Kallion ohjeistusta tarkasti. Tiedotamme asiasta nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä mediatiedotteilla.

 

Nivala 27.11.2020 klo 16.30

 

PEKKA NIEMELÄ

Toimitusjohtaja Nivalan Liikuntakeskus Oy

 

NIVALAN KAUPUNGIN TIEDOTE ASUKKAILLE KORONATILANTEESTA JA SEN VAIKUTUKSISTA

 
ke 25.11.2020 klo 20:15
 
 
Tiistai-iltana 24.11.2020 Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatiotyöryhmä linjasi Pohjois-Pohjanmaan siirtyneen epidemian kiihtymisvaiheeseen. Epidemian leviämisen hillitsemiseksi linjattiin, että koko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella otetaan käyttöön epidemian kiihtymisvaiheen suosituksia. Tämä koskee myös Nivalaa.
Tällä hetkellä tilanne on meillä kuitenkin rauhallinen.
 
Kaupungintalon ovet ovat toistaiseksi avoinna kuntalaisille ja palvelut toimivat normaalisti. Asioinnista on hyvä sopia etukäteen työntekijän kanssa. Edellytämme kaupungintalolla asioivilta maskin käyttöä.
 
Me Nivalan kaupungilla suosimme etäkokouskäytäntöjen noudattamista. Lähikokouksissa käytämme kasvomaskeja.
 
Organisaatiossamme suosittelemme työntekijöille mahdollisimman paljon etätyötä työtehtävien niin salliessa.
 
Toimitilojemme käyttö
   Koulujen liikuntasalien iltakäyttö jää tauolle to 26.11. alkaen vuoden loppuun asti. 
 
Kasvomaskin käyttösuositus
- Alueellisesti suositellaan kasvomaskin käyttöä toisen asteen oppilaitoksissa. Nivalan kaupunki opetuksen järjestäjänä tarjoaa lukiolaisille kasvomaskit.
- Nivalan kaupungin toimipisteissä käytetään kasvomaskia
- Kasvomaskin käyttösuositus on voimassa kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.
 
Yksityistilaisuudet
  Pohjois-Pohjanmaan koordinaatioryhmä suosittelee, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä.
 
Muistetaan edelleen turvaetäisyydet, huolellinen käsien pesu sekä hyvä yskimis- ja niistämishygienia.
 
Käytä maskia oikein katso video
 
Alueellisen koordinaatioryhmän tiedote 24.11.2020
 
Jakelu: 
Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki

 

Poikkeusolojen aikaiset palvelunumerot nivalalaisille
 • Kyläkyydin tilausnumero 044 3956 350
 • Hoidollisia neuvoja, Kallion pandemiavastaanotto 08 4195 140 (ma-pe klo 8-16)
 • Kallion perhe- ja sosiaalipalveluiden palveluohjaus, Jaana Linna 044 4196 513
 • Kallion psyykkisen ensiavun puhelinpalvelu 08 4195 190 (ma-pe klo 9-15)
 • Talous ja velkaneuvonta vaihde 029 5661 310

 

Näin ehkäiset koronaviruksen leviämisen

 • Pestään käsiä usein saippualla ja käytetään käsidesiä.
 • Noudatetaan hyvää yskimis- ja aivastamishygieniaa. Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan, mikäli mahdollista ja laita nenäliina heti roskiin. Mikäli käytössäsi ei ole nenäliinaa yski ja aivasta hihaan, älä käsiin.
 • Vältetään koskemasta kasvoihin, jos et ole juuri pessyt käsiä.
 • Sairaana pysytään kotona. Otetaan tarvittaessa yhteyttä terveydenhuoltoon.
 • Muistetaan 1,5m turvaväli toisiin ihmisiin
 • Muistetaan maskisuositus

 

27.11.2020
Lue täältä Nivalan Liikuntakeskus Oy:n uusin koronatiedote.
26.11.2020
Uuden osaamisen lukio -hankkeessa tapahtuu
25.11.2020
NIVALAN KAUPUNGIN TIEDOTE ASUKKAILLE KORONATILANTEESTA JA SEN VAIKUTUKSISTA  
12.11.2020
10.11.2020
Kaupungin talviaurauksen piiriin kuuluvien  yksityisteiden tulee laittaa omalle tielle aurausviitoitus&n
06.11.2020
Nivalan kaupunki tarjoaa kanavan tuoda esille yksityisten kiiinteistönomstajien myyntiin tarjoamia tontteja kaupungin karttapalveluun.
09.10.2020
Tiekkö-kirjastot, Kiri-kirjastot ja Reisjärven kunnankirjasto yhdistyvät keväällä 2021 Joki-kirjastoiksi.