Pohde tiedottaa | Turvapuhelimissa häiriöitä eri puolella Pohdetta

7.6.2024 Tilannepäivitys

Pohteen turvapuhelimien häiriötilanne on ohi

Lue koko tiedote Pohteen sivuilta tästä linkistä.

***********

6.6.2024

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella on havaittu häiriöitä turvapuhelimien toiminnassa. Häiriöt ovat aiheutuneet turvapuhelimien ja ovihälyttimien tietoliikenneyhteyksissä olleista katkoksista.

Häiriön selvitys- ja ratkaisutyö on käynnissä. Häiriön kestosta ei ole tietoa. Valtaosa turvapuhelimista toimii kuitenkin tällä hetkellä normaalisti. Pohteella on yli 5000 turvapuhelinasiakasta. 

- Yhdessä kotihoidon kanssa varmistamme paljon palveluja tarvitsevien asiakkaiden pärjäämistä kotona. Myös omaisten kannattaa olla yhteydessä läheisiin, joilla on turvapuhelin käytössä, ja varmistaa turvapuhelimen käyttäjän vointi, kehottaa Pohteen ikäihmisten palvelujen toimialuejohtaja Mervi Koski

Jos asiakkaalla on kiireellinen avun tarve, eikä turvapuhelimella hälyttäminen onnistu, voi asiakas soittaa Päivystysapuun 116 117. Henkeä uhkaavassa tilanteessa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112.  

Testisoittoja turvapuhelimesta ei tule tehdä häiriötilanteen aikana. 

Pohde seuraa tilannetta ja tiedottaa lisää tarvittaessa, viimeistään tilanteen ratketessa. Turvapuhelinasiakkaita tiedotetaan tekstiviestillä.

Pahoittelemme tilannetta.  

 

Siirry tiedotteen alkuperäiselle sivulle tästä linkistä.

Kuvituskuva Pohde

Avainsanat