Koronatiedotus

Nivalan kaupunki tiedottaa

 

Ajankohtaista Nivalan koronatilanteesta

ma 16.1.2023 klo 9:00

1.1.2023 alkaen nivalalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue eli Pohde. Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot säilyvät toistaiseksi entisinä. Sähköpostiosoitteet vaihtuvat muotoon etunimi.sukunimiatpohde.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]pohde[dot]fi) 1.1.2023 alkaen. Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista. Tietoa koronatestauksesta sekä -rokotteista löydät Pohteen nettisivuilta: https://pohde.fi/ajankohtaista/korona/

Jos olet saanut positiivisen testituloksen kotitestistä tai terveydenhuollon virallisesta koronatestistä, suositus on välttää kodin ulkopuolisia kontakteja, kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet ja mahdollinen kuume on poissa. Yleensä tähän menee 3–5 vuorokautta. Haju- tai makuaistin muutos tai ärsytysyskä eivät vaadi kotona pysyttelemisen jatkamista tuota pidempään.

 

THL suosittaa:

Jos sairastut, pysy kotona, kunnes olet terve.

Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Noudata myös muita tartunnantorjuntatoimia oman harkintasi mukaan. 

Ota koronarokotukset. Ne suojaavat tehokkaasti koronavirustartunnan vakavalta muodolta.

 

 

Nivalassa 16.1.2023

Nivalan kaupungin johtoryhmä

Tietoa koronatestauksesta sekä -rokotteista löydät Pohteen nettisivuilta: https://pohde.fi/ajankohtaista/korona/

 

Näin ehkäiset koronaviruksen leviämisen

  • Pestään käsiä usein saippualla ja käytetään käsidesiä.

  • Noudatetaan hyvää yskimis- ja aivastamishygieniaa. Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan, mikäli mahdollista ja laita nenäliina heti roskiin. Mikäli käytössäsi ei ole nenäliinaa yski ja aivasta hihaan, älä käsiin.

  • Vältetään koskemasta kasvoihin, jos et ole juuri pessyt käsiä.

  • Sairaana pysytään kotona. Otetaan tarvittaessa yhteyttä terveydenhuoltoon.

  • Tarvittaessa voi käyttää maskia.