Yksityistieasiaa tiekunnille

Väylävirasto havainnut lahovikoja uusien siltojen puurakenteissa

Väylä on tarkastanut 34 uudehkoa puukantista siltaa, joissa viidessä on havaittu poikkeuksellisia lahovaurioita. Lahovaurioita löytyy vuoden 2007 jälkeen rakennetuissa puusilloissa. Nuorimmat lahovaurioituneet sillat ovat vain kuusi vuotta vanhoja.

Lahoamisen syynä on lahottajasieni, istukkakääpä, jota nykyiset kyllästeaineet eivät pidä kurissa. Väylän mukaan siltojen tarkastamista vaikeuttaa se, etteivät lahovauriot välttämättä näy puurakenteen pinnassa.

Tiekuntien kannattaa seurata tilannetta omilla silloillaan ja odottaa mihin toimenpiteisiin Väylä asiassa ryhtyy.

https://vayla.fi/-/vayla-tarkistaa-puukantisten-siltojensa-kunnon-lahottajasienen-aiheuttamien-vaurioiden-selvittamiseksi#.XfDQJfxS82w

 
 
 

 

Yksityistieasioiden korkeakouluun haku käynnistyy tammikuussa

Tieyhdistys järjestää jo perinteisen yksityistieasioiden korkeakoulun, joka on tarkoitettu työssään yksityistieasioita käsitteleville esim. valtion, kuntien, metsäalan, infra-alan ym. henkilöstölle.

Kurssi sisältää kaksi kolmen päivän opintojaksoa ja siinä käydään läpi laajasti niin juridiikkaa kuin tienpitoakin. Ensimmäinen kurssijakso järjestetään maaliskuun lopussa Tampereella ja toinen jakso toukokuun alussa Lahdessa.

Hakulomake ja tarkat tiedot kurssista julkaistaan heti tammikuun alussa.

 
 
 

 

Yksityisteiden tieisännöitsijä eli TIKO -kurssi syksyllä 2020

Tieyhdistys järjestää 17. tieisännöitsijäkurssin syksyllä 2020 Tieisännöitsijöitä on tähän mennessä koulutettu 16 kurssilla koko maahan hieman yli 300. Vuoden 2020 kurssille valitaan koko Suomesta 20–25 kurssilaista.

Tieisännöitsijöille on jatkuvasti kysyntää ja uuden yksityistielain myötä heidän palveluita kysytään entistä enemmän. Hakijalta toivotaan yksityistieasioiden perustuntemusta, kiinnostusta ja valmiuksia ryhtyä tarjoamaan tieisännöintipalveluja tiekunnille ja muille toimijoille.

Koulutus ei ole suunnattu julkisen sektorin tai yritysten toimenhaltijoille heidän omassa työssään tarvittavan tiedon lisäämiseksi. Heitä varten on Yksityistieasioiden korkeakoulu. TIKO-koulutus ei myöskään ole tarkoitettu pelkästään oman tiekunnan tai oman tien asioiden hoidossa tarvittavien lisätietojen hankkimiseen.

Haku avautuu kevättalvella 2020.

 
 
 

 

Yksityisteiden Talvipäivä Tampereella 12.2.2020

Tieyhdistys järjestää Talvitiepäivien rinnakkaistapahtumana yksityisteiden talvipäivän, jonne ilmoittautuminen on jo käynnissä.

Ohjelmassa on kokemuksia uudesta yksityistielaista, muutoksenhausta käräjäoikeuksiin, nykyaikaisen traktorin mahdollisuudet tienhoidossa, jätekuljetusten vaatimuksista yksityisteille ja vakavien onnettomuuksien syistä ja tutkinnasta yksityisteillä. Lisäksi laaja talvihoidon koneiden näyttely ja työnäytökset.

Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittautuminen on syytä tehdä heti.

https://tapahtumat.tieyhdistys.fi/talvitiepaivat/event/yksityisteiden-talvipaiva-12.2.2020/

 
 
 
 

 

Yhteystiedot kuntoon

Tieyhdistys on uusinut jäsentietojärjestelmänsä. Uudistuksen yhteydessä havahduttiin siihen, että useiden jäsen tiekuntien yhteyshenkilöltä puuttui sähköpostiosoite. Haluamme omalta osaltamme vähentää paperin käyttöä ja siirtyä vähitellen niin tiedotuksessa kuin jäsenmaksujen lähettämisessäkin sähköiseen aikaan.

Puuttuvia sähköpostisoitteita voi ilmoittaa toimisto@tieyhdistys.fi tai soittamalla Tarja Flander p. 040 592 7641.

 
 
 
Päiväys: 
13.12.2019
17.01.2020
Nivalan kaupungin esi- ja perusopetuksen sekä lukion lv 2020-2021 työ- ja loma-ajat  
04.12.2019
Kouluterveyskyselyn 2019 yhteenveto
10.11.2019
Lataa tästä varhaiskasvatuspalveluiden ajankohtain
10.11.2019
Lataa tästä varhaiskasvatuspalveluiden ajankohtain
11.09.2019
Isännänviiri  
30.07.2019
Nivalan kaupungin esi- ja perusopetuksen sekä lukion lv 2019-2020 työ- ja loma-ajat