Avoin varhaiskasvatus

Avoin varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen iltapäivien kerhotoimintaa järjestetään Raitalan päiväkodissa, Peltotie 9 (entinen AIKU), syyskuusta toukokuuhun. Varhaiskasvatuskerho kokoontuu kahtena peräkkäisenä iltapäivänä viikossa klo 13.15–15.45. Kerhossa pääosassa on leikki ja yhdessäolo. Myös laulaminen, musisointi ja askartelu kuuluvat kerhopäiviin. Lapset tuovat kerhoon omat eväät.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) järjestämä toiminta
Nivala

 

MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piirin tukihenkilötoiminta:

 

Perhekummiksi? Perhekummi teidän perheeseen?
Kummi voi olla apuna arjen askareissa ja kulkea perheen rinnalla tavallisessa arjessa. Perhekummit ovat sitoutuneita ja vaitiolovelvollisia vapaaehtoisia. Perheen oma tunne toiminnan tarpeellisuudesta riittää.

 

Kaveriksi 7-17 vuotiaalle? Tiedätkö lapsen tai nuoren joka voisi tarvita aikuisen kaverin?
MLL:n vapaaehtoisesta kaverista voi olla apua esimerkiksi silloin, jos lapsi tai nuori ei löydä kavereita, lapsi tai nuori kokee itsensä yksinäiseksi, vapaa-ajalla ei ole mielekästä tekemistä, koulu ei suju toivotusti tai omasta lähipiiristä ei löydy aikuista juttuseuraa tai harrastuskaveria.

 

Lisätietoja MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piirin koordinaattorilta
Jenni Kalliolta
P. 045 692 2229
jenni.kallio@mll.fi

 

PerhePesä toiminta

 

Nivalassa toimiva MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piirin PerhePesä on kaikkien perheiden avoin kohtaamispaikka. Siellä voit jutella toisten aikuisten kanssa, löytää lapsellesi leikkikavereita ja saada vinkkejä perheen arkeen. PerhePesässä on ammatillinen ohjaaja, jonka kanssa voi pohtia esim. miten toimia perheen arjen haastavissa tilanteissa. PerhePesä toimintaa rakennetaan yhdessä perheiden ja kaupungin alueen eri toimijoiden kanssa. Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Nivalan PerhePesä tarjoaa mm. lapsiparkkia, Jututtamoa, vanhempien keskusteluryhmää sekä taaperokerhoa. Lisätietoja saat toiminnasta PerhePesästä, Facebookista (mllperhepesanivala) ja Instagramista (mllperhepesanivala)

 

Lisätietoja PerhePesän lapsi-ja perhetoiminnan ohjaajalta Hannele Puronhaaralta
P. 050 476 4414
hannele.puronhaara@mll.fi

 

Nivalan seurakunta
Nivalan seurakunnan järjestämää toimintaa

 

Musiikkiopisto
Musiikkileikkikoulutoiminnasta lisätietoja Jokilaakson musiikkiopistosta (Nivala)

 

Jokilatvan opisto
Jokilatvan opiston järjestämää toimintaa lapsille. Pienten lasten muskareista ja muusta Jokilatvan opiston lapsille järjestämästä toiminnasta Nivalassa lisätietoja Jokilatvan opistosta.

 

Suomen 4H-liiton toiminta
 

Toimi näin: 

Hae kerhotoimintaan paikkaa sähköisellä hakemuksella Nivalan kaupungin www-sivuilla kohdassa ”varhaiskasvatus ja päivähoito”. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kerhotoiminnan paikat myönnetään toimintavuodeksi.

Kenelle ja millä ehdoin: 

Kotihoidossa oleville 2-5-vuotiaille.
Varhaiskasvatuksen kerhotoiminta on tarkoitettu perheille, jotka hoitavat lastaan kotona ja eivät käytä muita päivähoitopalveluita.

Maksullisuustieto: 

Kerhomaksu on 30 €/kk/lapsi ja saman perheen sisaruksesta 20€/kk/lapsi. Jos lapsi on sairaana koko kalenterikuukauden, maksua ei peritä. Jos lapsi on poissa koko kalenterikuukauden muusta syystä, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta. Leikkitoiminnan kuukausimaksu peritään asiakkailta jälkikäteen. Kerhopaikka irtisanotaan kirjallisesti. Jos asiakas irtisanoo paikan, maksu peritään irtisanomiskuukauden loppuun.

16.08.2019
MLL:n satutuokiot alkavat jälleen kirjastolla syyskuussa. Satutuokiot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia, tervetuloa!

15.08.2019
 

08.08.2019
Kirjastoauto Kirmauksen talviaikataulut tulevat voimaan maanantaina 12.8.

30.07.2019
Nivalan kaupungin esi- ja perusopetuksen sekä lukion lv 2019-2020 työ- ja loma-ajat

30.07.2019
LEHTISALI REMONTTIIN!

12.07.2019
Lystipolun teokset on tehty taidolla

08.07.2019
Nivalan Vuokrakodit ottaa valokuituyhteyden taloyhtiöiden jokaiseen asuntoon

14.06.2019
Kysely on osa Nivalan kaupungin osallisuussuunnitelman valmistelua.