Digituki

Digituki

Pääkirjastossa ja kirjastoautossa saat apua kirjaston omien sähköisten palvelujen sekä asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön. Digitukea voivat kirjastossa tarjota myös muut toimijat, esimerkiksi yhdistykset, pankit, KELA ja verotoimisto.

Jokilatvan opistossa voit opiskella tietotekniikka monipuolisesti kursseilla, joita on aloittelijoille (mm. senioreille) ja tietokoneen kehittyneemmille käyttäjille.

Kirjastossa asiakkaan käytössä ja lainattavissa on erilaista aineistoa: lehtiä, kirjoja, elokuvia, pelejä, verkkopalveluja, digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Kirjastossa on tiloja ja välineitä opiskeluun, hiljaiseen työskentelyyn, kokousten pitoon, verkkoasiointiin ja oleskeluun. Kirjasto tarjoaa tietopalvelua, ohjausta ja tukea tiedon hankintaan ja käyttöön sekä monipuoliseen lukutaitoon.

Nivalan kaupunginkirjasto kuuluu Tiekkö-kirjastoihin. Tiekkö-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta, lainaajarekisteri, kirjastokortti sekä yhteiset käyttösäännöt.

Kenelle ja millä ehdoin: 

Kirjastossa neuvotaan verkkopalvelujen, e-aineistojen ja digitaalisten asiakaspalvelukanavien ja asiakkaille tarkoitettujen laitteiden sekä ohjelmien käyttöä. Asiakas opastetaan oikean palvelun äärelle osana tietopalvelua ja häntä autetaan ymmärtämään digitaalisten palvelujen tietosuojaa ja niihin liittyviä toimintatapoja ja sääntöjä. Kirjastossa neuvotaan vahvaa tunnistautumista vaativia palveluja yleispiirteisesti.

Kirjastossa on käytössä langaton verkko, tietokoneita, tulostimia, skannereita ja yleisimmät tietokoneohjelmat.

Ohjaus ja tuki kirjastossa ovat maksutonta. Kirjaston digiopastus on maksutonta. Tulosteet ja kopiot ovat maksullisia.

Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Kirjastoissa järjestetään yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa koulutuksia ja opastuksia digitaalisten palvelujen käytöstä. Kirjastosta saa myös tietoa muista omalla alueella digitukea antavista tahoista ja digitaalisen asioinnin neuvojista.
Jokilatvan kansalaisopiston kursseille on ilmoittautuminen etukäteen. Katso kurssitiedot ja maksut opiston verkkosivuilta.

Kirjastossa voi vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Tiekkö-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu.

04.03.2021
Nivalan kaupungin uudet linjaukset koronarajoituksiin ke 4.3.2021 klo 10:30  
01.03.2021
Seitsemän Haanpäätä Näyttely Pentti Haanpäästä Nivalan kirjaston aulassa 1.- 29.3.2021.
01.03.2021
Liitteenä Nivalan kuntalais- ja kuntapäättäjätutkimustulokset.
24.02.2021
Lataa tiedote tästä (pdf) mu
24.02.2021
Nivalan kaupungin linjaukset koronarajoituksiin 31.3. saakka  
10.02.2021
Nivalan lukiolaiset palaavat lähiopetukseen   ke 10.2.2021 10:00
08.02.2021
Uuden osaamisen lukio ESR-hankkeen 2. workshop- eli työpajapäivä oli 22.1.2021 Zoomin välityksellä.
29.01.2021
Rajoitustoimet jatkuvat 28.2.2021 saakka pe 29.1.2021 klo 12:30
22.01.2021
Koronarajoitukset lieventyvät Nivalassa   pe 22.1.2021 klo 15:20