Digituki

Digituki

Pääkirjastossa ja kirjastoautossa saat apua kirjaston omien sähköisten palvelujen sekä asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön. Digitukea voivat kirjastossa tarjota myös muut toimijat, esimerkiksi yhdistykset, pankit, KELA ja verotoimisto.

Jokilatvan opistossa voit opiskella tietotekniikka monipuolisesti kursseilla, joita on aloittelijoille (mm. senioreille) ja tietokoneen kehittyneemmille käyttäjille.

Kirjastossa asiakkaan käytössä ja lainattavissa on erilaista aineistoa: lehtiä, kirjoja, elokuvia, pelejä, verkkopalveluja, digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Kirjastossa on tiloja ja välineitä opiskeluun, hiljaiseen työskentelyyn, kokousten pitoon, verkkoasiointiin ja oleskeluun. Kirjasto tarjoaa tietopalvelua, ohjausta ja tukea tiedon hankintaan ja käyttöön sekä monipuoliseen lukutaitoon.

Nivalan kaupunginkirjasto kuuluu Tiekkö-kirjastoihin. Tiekkö-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta, lainaajarekisteri, kirjastokortti sekä yhteiset käyttösäännöt.

Toimi näin: 

Kirjaston omien laitteiden ja sähköisten palvelujen käyttöön saa apua pääkirjastosta ja kirjastoautosta henkilökunnalta aukioloaikoina ilman etukäteisvarausta. Digitointilaitteiden käyttöön tulee varata aika lainaustiskiltä ja niiden käytön opastukseen kannattaa varata aika asiakaspalvelusta tai puhelimitse. Celia-palveluiden käytön opastukseen kannattaa myös varata aika.

E-aineistojen käyttöä varten asiakas tarvitsee kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin, jonka voi hankkia lähimmästä Tiekkö-kirjastosta. Kortilla voi lainata kaikista Tiekkö-kirjastoista.

Hakiessasi korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin: 

Kirjastossa neuvotaan verkkopalvelujen, e-aineistojen ja digitaalisten asiakaspalvelukanavien ja asiakkaille tarkoitettujen laitteiden sekä ohjelmien käyttöä. Asiakas opastetaan oikean palvelun äärelle osana tietopalvelua ja häntä autetaan ymmärtämään digitaalisten palvelujen tietosuojaa ja niihin liittyviä toimintatapoja ja sääntöjä. Kirjastossa neuvotaan vahvaa tunnistautumista vaativia palveluja yleispiirteisesti.

Kirjastossa on käytössä langaton verkko, tietokoneita, tulostimia, skannereita ja yleisimmät tietokoneohjelmat.

Ohjaus ja tuki kirjastossa ovat maksutonta. Kirjaston digiopastus on maksutonta. Tulosteet ja kopiot ovat maksullisia.

Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Kirjastoissa järjestetään yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa koulutuksia ja opastuksia digitaalisten palvelujen käytöstä. Kirjastosta saa myös tietoa muista omalla alueella digitukea antavista tahoista ja digitaalisen asioinnin neuvojista.
Jokilatvan kansalaisopiston kursseille on ilmoittautuminen etukäteen. Katso kurssitiedot ja maksut opiston verkkosivuilta.

Kirjastossa voi vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Tiekkö-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu.

26.06.2020
Kaupungintalo avautuu elokuun alusta alkaen.
15.06.2020
RAJOITUKSIA LIEVENNETÄÄN, YHTEISKUNTA AVAUTUU HILJALLEEN – Miten tämä uusi normaali näkyy Nivalan palveluissa?
10.06.2020
Nivalan Kaupunki on käynnistänyt asemakaavan muutostyön alueella, joka sijaitsee teollisuuskylän kaakkoispuolella Kurunpuhdossa.
08.06.2020
RAJOITUKSIA LIEVENNETÄÄN, YHTEISKUNTA AVAUTUU HILJALLEEN – Miten tämä uusi normaali näkyy Nivalan palveluissa?
03.06.2020
RAJOITUKSIA LIEVENNETÄÄN, YHTEISKUNTA AVAUTUU HILJALLEEN – Miten tämä uusi normaali näkyy Nivalan palveluissa?  
01.06.2020
RAJOITUKSIA LIEVENNETÄÄN, YHTEISKUNTA AVAUTUU HILJALLEEN – Miten tämä uusi normaali näkyy Nivalan palveluissa?
29.05.2020
RAJOITUKSIA LIEVENNETÄÄN, YHTEISKUNTA AVAUTUU HILJALLEEN – Miten tämä uusi normaali näkyy Nivalan palveluissa?
28.05.2020
Lataa tiedote tästä linkistä (pdf