Ajankohtaistiedote koronavirus pandemiatilanteesta 19.3.

Nivalan kaupungin ajankohtaistiedote koronavirus pandemiatilanteesta 19.3.2020

Nivalan kaupungin ajankohtaistiedote koronavirus pandemiatilanteesta   
19.3.2020 klo 12.30
 
Tämä tiedote täydentää aiemmin tiedotettua.
 
Suomen hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa 16.3.2020, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot (18.3.-13.4.2020).
     
Varhaiskasvatus   
Nokelan päiväkoti on suljettu varotoimenpiteenä 19.3.2020 lukien. Asiasta on tiedotettu huoltajille. PPKY Kallio tiedottaa asiasta tarkemmin https://www.kalliopp.fi/ajankohtaista/ensimmainen-koronavirustartunta-pe...
 
Koulupalvelut   
Sivukylän kouluilla annettava lähiopetus keskitetään Kyösti Kallion koululle maanantaina 23.3.2020 alkaen. Lähiopetuksesta vastaa opettaja ja ryhmässä työskentelee koulunkäynninohjaaja. Oppilaille järjestetään kuljetus. 
 
Vapaa-aikapalvelut 
Vapaa-aikapalvelut toimivat aiemmin ilmoitetun mukaisesti. Sähköisiä palveluja on lisätty. 
 
Lomituspalvelut  
Lomituspalvelut toimivat normaalisti. Jos muutoksia tulee, niistä ilmoitetaan suoraan asiakkaille ja henkilöstölle. 
 
Tekninen toimi  
Teknisen toimen tukipalveluita jatketaan ja tarvittaessa sopeutetaan tilanteen mukaan. Jos muutoksia tulee, niistä ilmoitetaan erikseen.  
 
Julkinen joukkoliikenne 
Vuoroautojen liikennöinti on loppunut Nivalassa. 
 
Valtioneuvoston määräämiä muita rajoituksia 
 
Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet). Nivalan kaupunki vetoaa ko. ikäryhmään kuuluviin asukkaisiin ja pyytää noudattamaan valtioneuvoston toimintaohjetta.
 
PPKY Kallio tiedottaa 18.3.2020 julkaistussa tiedotteessaan seuraavaa
 
Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ollaan siirtymässä Suomen hallituksen yhdessä tasavallan presidentin kanssa toteamaan poikkeusolotilanteeseen joka on voimassa 13.4. saakka. Tarkoitus on suojata väestöä ja turvata yhteiskunnan toiminta. Kallion alueella ei 18.3. ole todettuja koronatartuntoja.
 
Asetuksen vaikutukset Kallion toiminnassa
 
Kallion palveluista vanhusten päivätoiminta ja kuntouttava työtoiminta suljetaan. Työ- ja toimintakeskukset toimivat supistetusti.
 
Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä kielletään. Myös ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa ovat kiellettyjä, pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden mm. saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso. Ole aina yhteydessä yksikköön ennen kuin menet vierailulle.
 
Yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään karaanteeninomaisissa oloissa.
 
Olemme koonneet listaa ruokakaupoista, joista saa ruokaa kotiin tai noudettuna.  Lista on tämän tiedotteen lopussa. Muistathan, että jos et itse voi noutaa ostoksia ja joku noutaa ostokset puolestasi, hoida asiasta sopiminen puhelimitse ja pyydä että ostokset jätetään ovesi ulkopuolelle kontaktin välttämiseksi.  
 
Perhe- ja sosiaalipalveluiden palveluneuvonnan aukioloajat tulevat laajenemaan nykyisestä. Tällä hetkellä palveluneuvonta on auki 2 tuntia päivässä.
 
Kallion pandemiavastaanotto on nyt auki
 
Kalliossa on avattu oma pandemiavastaanotto, jossa hoidetaan vain hengitystieinfektio-oireisia potilaita. Vastaanotolle tulee olla aina ensin yhteydessä puhelimitse tartuntavaaran vähentämiseksi. Numero on p. 08 419 5140. Numero palvelee kaikkia erilaisista flunssaoireista kärsiviä. Pandemiavastaanotto toimii Ylivieskan terveyskeskuksen erityistyöntekijöiden tiloissa. Tiloihin on oma sisäänkäynti Kirkkotien puolelta (ovi 13). Nivalan pandemiavastaanotto avataan myöhemmin, mikäli vastaanoton tarve kasvaa.
 
Alueella esiintyy nyt paljon influenssaa, RS-virusta ja muitakin hengitystieinfektioita. Koronavirusinfektion oireet voivat olla hyvin samantyyppiset. Taudinaiheuttajasta riippumatta, jos oireesi ovat lieviä, lepää kotona ja vältä sosiaalisia kontakteja vähintään 7 vrk ajan. Voit palata töihin, kun olet ollut oireeton vähintään 2 vrk ajan. Koronavirusnäytteenottoa tullaan kohdentamaan erityisesti riskiryhmiin, koska testauskapasiteetti on toistaiseksi hyvin rajallinen.
 
Jos oireesi vaativat terveydenhuollon arviota, ota yhteyttä OYS:n ympärivuorokautisesti palvelevaan neuvontanumeroon, p.  08 315 2655. Arkipäivinä voit olla yhteydessä myös Kallion pandemiavastaanoton puhelinnumeroon 08 419 5140 ja iltaisin tai viikonloppuisin Oulaskankaan yhteispäivystykseen, p. 08 315 7840. Voit täyttää myös omaolon oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi.
 
Kannustamme Kallion alueen asukkaita pitämään huolta terveydestään ja toisistaan näinä poikkeuksellisina aikoina. Seuraa ilmoitteluamme osoitteessa www.kalliopp.fi sekä sosiaalisen median kanavissamme.
Viimeisin tieto koronavirukseen liittyen löytyy osoitteesta www.thl.fi.
Lisätietoa: Päivi Peltokorpi, terveyspalvelujohtaja, p. 044 419 5002.
 
Kallion alueen ruokakaupat, joissa keräily- tai kotiinkuljetuspalvelu
K-Supermarket Nivala: Verkkokauppa, kotiinkuljetus/nouto, tilaus verkkokaupassa https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-nivala
S-market Nivala: keräilypalvelu ti–pe, p.  020 7807711
Halpa-Halli, Nivala ja Ylivieska: Kuivaelintarvikkeiden verkkokauppa www.halpahalli.fi/
K-market Mutti, Sievi, kotiinkuljetus ma–pe, tilaus verkkokaupassa https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-market-mutti
K-Market Mustikka, Ylivieska: keräilypalvelu ma–pe, ostokset voi noutaa asioimatta kaupan sisällä. Kotiinkuljetus tiistaisin klo 9–11. Tilaus ja maksu verkkokaupassa https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-market-mustikka
Prisma Ylivieska: Keräilypalvelu on, kotiinkuljetus alkaa maalis-huhtikuun taitteessa. Tilaus ja maksu verkkokaupassa osoitteessa https://www.foodie.fi/ylivieska tai mobiilisovelluksella. 
 
Palvelu on maksullista. Tarkista hintatiedot kaupastasi.
 
Päiväys: 
19.03.2020
03.06.2020
RAJOITUKSIA LIEVENNETÄÄN, YHTEISKUNTA AVAUTUU HILJALLEEN – Miten tämä uusi normaali näkyy Nivalan palveluissa?
01.06.2020
RAJOITUKSIA LIEVENNETÄÄN, YHTEISKUNTA AVAUTUU HILJALLEEN – Miten tämä uusi normaali näkyy Nivalan palveluissa?
29.05.2020
RAJOITUKSIA LIEVENNETÄÄN, YHTEISKUNTA AVAUTUU HILJALLEEN – Miten tämä uusi normaali näkyy Nivalan palveluissa?
28.05.2020
Lataa tiedote tästä linkistä (pdf
26.05.2020
Kaavakkeet löytyvät pdf-muodossa varhaiskasvatuksen osalta
20.05.2020
RAJOITUKSIA LIEVENNETÄÄN, YHTEISKUNTA AVAUTUU HILJALLEEN – Miten tämä uusi normaali näkyy Nivalan palveluissa?
18.05.2020
RAJOITUKSIA LIEVENNETÄÄN, YHTEISKUNTA AVAUTUU HILJALLEEN – Miten tämä uusi normaali näkyy Nivalan palveluissa?