Päivittyvä ajankohtaiskoonti Nivalan kaupungin palvelumuutoksista koronavirus pandemian aikana

MUUTOKSET NIVALAN KAUPUNGIN PALVELUISSA KORONAVIRUS PANDEMIAN AIKANA

MUUTOKSET NIVALAN KAUPUNGIN PALVELUISSA KORONAVIRUS PANDEMIAN AIKANA

Päivitetty ma 15.6.2020

Nivalan kaupunki tiedottaa kuntalaisia ajankohtaisista asioista tarpeen mukaan
Viimeinen poikkeusajan tiedote julkaistaan ennen kesälomien alkua 15.6.2020. Seuraamme koronatilannetta sekä valtioneuvoston ohjeistuksia kesä ajan ja tiedotamme kuntalaisia tarvittaessa mahdollisista muutoksista.
Kaikki tiedotteet jaetaan verkkosivujemme koronatiedotuskanavan kautta linkkeinä myös sosiaalisen median kanaville. Tarvittaessa käytämme tiedottamiseen myös paikallislehteä ja kotiin jaettavia erillisiä tiedotteita. 
 
Kaupungintalo avautuu elokuun alusta alkaen
Kaupungintalon ovet pysyvät kiinni vielä kesän ajan. Suurin osa henkilökunnasta lomailee kaupungintalon kesäsulun aikana, mutta sähköiset palvelut ovat normaalisti käytettävissä. Kaupungintalon pääovi avautuu normaalisti maanantaina 3.8., mutta sujuvan asioinnin varmistamiseksi, sovi asioinnista työntekijöiden kanssa etukäteen.   
 
Yrittäjä – hae rohkeasti avustuksia!
 
- Mikroyrittäjien tuki haettavissa 31.8. saakka
Nivalan kaupunki tarjoaa 1–2 henkeä työllistäville mikroyrityksille kehittämisavustusta ja kriisirahoitusta koronaviruksen aiheuttamiin taloudellisiin haasteisiin. Rahoituksen kokonaissumma on 500 000 € ja sitä voidaan myöntää yhteensä enintään 6000 €/yritys. 
 
Tuen jakaa Nivalan Teollisuuskylä Oy.
 
Lisätietoa ja hakuohjeet:
 
- Yksinyrittäjien korona-avustus haettavissa 30.9.2020 asti
Nivalan kaupunki myöntää yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. 
 
Tarkemmat hakuohjeet ja linkki sähköiseen hakulomakkeeseen löytyvät täältä https://www.nihak.fi/fi/yksinyrittajan-korona-avustus-on-nyt-haettavissa/.
 
Hakemusten laatimisessa nivalalaisia yrityksiä avustavat seuraavat henkilöt:
- Marika Kumpula 046 5040 8480 marika.kumpula@nihak.fi
- Timo Liimatainen 044 445 7001 timo.liimatainen@nihak.fi
- Jouni Niskanen 044 0666 730 jouni.niskanen@nihak.fi
 
- Maaseudun yritysten väliaikainen tuki
Tuki auttaa yrityksiä, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruspandemian aiheuttamien markkina- ja tuotantohäiriöiden takia. 
Tuki on tarkoitettu maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan sekä alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka jalostavat ja myyvät maataloustuotteita. 
 
 
- Alkutuotannon väliaikainen tuki
Tuki on tarkoitettu alkutuotannon alalla toimiville, koronakriisistä suoraan kärsineille yrityksille. Tällaisia ovat esimerkiksi sellaiset erikoistuneet maatilat ja puutarhatilat, jotka myyvät tuotteitaan suoraan ravintoloille tai muille ostajille ja joiden tuotteiden menekki on pysähtynyt tai merkittävästi pienentynyt koronakriisin vuoksi. 
 
 
Ma 1.6.2020 avautuvat palvelut
 
- Kirjasto
Kirjaston kesäaukioloajat 1.6.-31.8.2020 saakka
Ma 10-19
Ti-To 12-19
Pe 14-19
Lehtisali auki ti-to klo 11-19
Kirjastoauton reittiaikatauluja saa autosta, pääkirjastosta tai kirjastoauton kotisivulta.
 
- Tillarigalleria
Aukioloajat kesäkuussa 1.6.-3.7.2020
ma 10-18 
ti-ke 12-18 
to-pe 14-18
juhannusaattona suljettu
 
Aukioloajat heinäkuussa 6.7.-31.7.2020
ma 10-18
ti-pe 13-18
 
Näyttelyt:
1.6. -24.6. “Elämän varrelta“, Hilkka ja Tero Isokääntä
29.6.- 5.8. MUISTOJA – MERKITYKSIÄ, Outi Hägg
Kirjaston kokoushuoneessa
29.6.- 5.8. Ikonipiirin näyttely, Jokilatvan opisto
 
- Pajala ja Rokkitupa avautuvat 
 
- Liikuntakeskus Uikko avaa ovensa poikkeusjärjestelyin
Uikon keilahalli ja kuntosali avataan asiakkaille 1.6. poikkeusjärjestelyin. Lisätietoa poikkeusjärjestelyistä Liikuntakeskus Uikon sivuilta: liikunta.nivala.fi. Uimahallin osalta tiedotetaan avaamisajankohdasta mahdollisimman pian.
 
Tapahtumat
Valtioneuvoston linjauksen mukaan yli 500 kävijän tapahtumat on peruttu 31.7.2020 asti. Tämä näkyy Nivalassa siten, että kaikki toritapahtumat on peruttu 31.7.2020 asti. Kapinaviikon tapahtumat ja Katvalan eläinpiha on myös peruttu kesältä 2020. 
 
Varhaiskasvatustuksen kesä
Nivalan kaupungin varhaiskasvatus toimii kesällä 2020 seuraavasti:
- Peltopuiston päiväkoti AVOINNA koko kesän
     Peukaloiset 040 344 7357
     Sirkkuset 040 344 7358
     Peipposet 040 344 7359
- Nokelan päiväkoti AVOINNA koko kesän
     Puosut 040 3447356
     Matruusit 040 3447355
     Kipparit 040 3447354
- Raitalan päiväkoti kiinni 1.6.-12.8.
- Knuutinpuhdon päiväkoti kiinni 8.6.-31.7.
- Pirttirannan päiväkoti kiinni 1.6.-31.7.
- Vilkunan päiväkoti kiinni 29.6.-31.7.
 
Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan asiakkaille suoraan.
 
Varhaiskasvatusjohtaja Sari Suhonen p. 040 3447460
 
Varhaiskasvatuksessa toimitaan pienissä ryhmissä eikä lapsiryhmiä sekoiteta tarpeettomasti. Noudatamme myös yleisiä terveyttä ja turvallisuutta koskevia ohjeita ja määräyksiä. Kullakin viikolla työssä olevan esimiehen tavoittaa päivystävän päiväkodin (Nokela ja Peltopuisto) kautta. 
Toiminta jatkuu kaikissa päiväkodeissa normaalisti maanantaina 3.8. (Raitala 12.8.). 
Varhaiskasvatukseen on turvallista tulla!  
 
Hauskoja hetkiä metsäretkiä,
jos tiellä onkin hiiri
ei se ole siili
poimi punamansikoita,
puolukoita, vaapukoita
kotiin sato maukas kanna
mummillekin vähän anna.
-Leena Liski
 
Koulupalvelut
Lukuvuoden koulutyö päättyy 30.5.2020 ja syksyllä esi- ja perusopetukseen palataan to 13.8.2020 klo 9 alkaen. Opettajakunta aloittaa työt 11.8.2020. 
 
Erityisruokavaliokaavakkeet ruokapalveluille ajoissa ennen syksyä
Koronaan liittyvät poikkeusjärjestelyt muuttivat suunnitelmia varhaiskasvatukseen ja kouluihin tutustumisen osalta. Yleensä tutustumiskäynnin yhteydessä on annettu erityisruokavaliokaavake erityisruokavaliota tarvitseville.
Jotta saamme ajoissa ruokapalveluille erityisruokavaliotiedot toiminta- / lukukautta 2020 - 2021 varten, kaupungin nettisivujen ajankohtaista - osioon on lisätty linkit, joiden kautta on saatavissa pdf-muodossa olevat erityisruokavaliokaavakkeet niin
päiväkoteihin kuin kouluihin. 
 
Samat kaavakkeet löytyvät myös ruoka- ja puhdistuspalveluiden sivuilta osoitteesta:
Em. sivulta löytyvät myös kaikki ruokapalveluiden puhelinnumerot.
 
Muistathan vastata kuntalaistutkimukseen
Nivala on mukana Kuntaliiton kuntalaistutkimuksessa. Nyt toteutettava kysely on yksi laajimmista kuntalaisten näkemyksiä kartoittavista selvityksistä. 
Kyselyssä tiedustellaan ajatuksia omasta asuinkunnasta ja sen tavasta hoitaa asioita. Samalla selvitetään vastaajien näkemyksiä kunnallisista palveluista ja sitä, miten he kuntalaisina osallistuvat kuntansa päätöksentekoon.
 
Kuntalaistutkimuksen kyselylomakkeet on postitettu koteihin ja lähiaikoina tulee vielä muistutuspostia, jotta mahdollisimman moni huomaisi vastata kyselyyn. 
Kysely tarjoaa kunnille tutkittua tietoa päätöksenteon tueksi ja toiminnan kehittämiseksi. Ensimmäisiä tuloksia on odotettavissa alkusyksyllä 2020.
 
 
 
Asiointipalvelu
Riskiryhmäläisten ja ikäihmisten asiointipalvelu päättyy 30.6.2020.
 
 
Kyläkyyti ja asiointipalvelu kyläkyydin yhteydessä asiointipalvelu
Nivalan kaupungin palveluliikenne Kyläkyyti toimii normaalisti. Katso aikataulut nettisivulta www.heikkilänliikenne.fi. Palvelu käytettävissä ti-to.
 
Toimi näin: 
1. Soita ostoslistasta omaan kauppaliikkeeseen 
2. Sen jälkeen soita kyläkyytinumeroon ja tilaa kuljetus ostoksille 
 
Kyläkyydin päivystysnumero on 044 395 6350 maanantaista perjantaihin. Kyläkyyti on maksullinen palvelu: yhdensuuntaisen matkan hinta on 4€ koko kaupungin alueella ja maksutapana käy käteinen. 
 
Ruoka-apua Nivalassa
Nivalan seurakunta EU:n elintarvikeapu: EU-elintarvikkeita jaetaan seurakuntakodilla maanantaina 6.4. Ruokatavarat pakataan nk. akuuttikasseiksi. Valmiiksi tehtyjen kassien sisältöön ei ole mahdollista vaikuttaa, jotta jakelu sujuu nopeasti. Ruokakassit saa ajanvarauksella. Soita perjantaina 3.4. klo 9-15 tai maanantaina 6.4. klo 9-12 ja varaa itsellesi/perheellesi elintarvikkeita numerosta 044-7440702. Sinulle annetaan oma aika, jolloin voit noutaa kassin. Yli 70-vuotiaiden avuntarvitsijoiden osalta ruoka-apu voidaan toimittaa kotiovelle. Kerro asiasta samalla, kun soitat. Ruuan hakemiseen paikan päälle kotitaloudesta vain yksi henkilö.
Nivalan helluntaiseurakunta: Diakoniaruokajako perjantaisin klo 10-12, valmiiksi jaetut ruokakassit.
Nivalan Pelastakaa Lapset ry: Vähävaraisilla lapsiperheillä on mahdollisuus saada lahjakortti ruokakauppaan. Lahjakortit kanavoidaan Pelastakaa Lasten vapaaehtoisvoimin toimivien paikallisyhdistysten ja heidän yhteistyötahojensa mm. sosiaalitoimen ja seurakunnan diakoniatyön tai muun yhteistyötahon kautta apua tarvitseville lapsiperheille. Yhdistykset eivät ota siis hakemuksia vastaan, vaan tuki ohjataan tarvitseville perheille suoraan. Lahjakortin saavat perheet valitsee Pelastakaa Lasten paikallisyhdistys tai yhdistys yhdessä yhteistyöverkostojensa kanssa.
 
 
Nuorisopalvelut 
Koronavirustilanteen vuoksi Nivalan nuorisotila Kulmaus on suljettu toistaiseksi ( 16.3.2020 alkaen).
Nuorisopalvelut järjestävät leirejä kesäkuussa. Leirien sisällöistä, ikärajoista ja ilmoittautumisista tiedotetaan myöhemmin. Nuorisotilan avautumisesta ei vielä ole tehty päätöstä. 
 
Me kaupungin nuorisotyöntekijät, nuoriso-ohjaaja Eveliina, nuorisotilanvalvoja Sivi ja etsivä nuorisotyöntekijä Mikael, olemme siirtyneet tekemään töitä digitaalisesti. Olemme alkaneet aktivoitua kaikissa some-kanavissamme ja tutustuneet uusiin palveluihin, joita voimme käyttää. Koemme, että juuri tällaisina aikoina, me nuorisotyöntekijät olemme olemassa teitä nuoria varten. 
 
Discord
Nuoriso-ohjaaja ja nuorisotilan valvoja ovat Discordissa Nettikulmauksessa päivittäin klo 16-18. Nettikulmauksen Discord- yhteisön löydät tästä linkistä: https://discord.gg/hVNuECG. Discord on ilmainen nettisivu/sovellus, jossa voi keskustella kavereiden kanssa ja luoda yhteisöjä. Jos haluat liittyä Nettikulmaukseen, tulee sinun olla Discord-käyttäjä. 
 
Twitch
Olemme myös liittyneet Twitch- suoratoistopalveluun, jossa pidämme livelähetyksiä. Lähetyksiä voi seurata kuka tahansa, mutta lähetyksen chattiin pääsee kommentoimaan vain palveluun käyttäjätunnuksen tehneet henkilöt. Twitch-tilin luominen on myös maksutonta. 
 
Boardgamearena
Meillä on myös tunnus boardgamearena.com osoitteessa, jossa meitä voi haastaa pelaamaan lautapelejä. Sivusto on ilmainen, mutta sinun tarvitsee luoda käyttäjätunnus sivustolle ja pyytää meitä kavereiksi, ja sitten vain haastamaan. Löydymme nimellä Kulmaus.
 
Muut kanavat
- Instagram: nuorisotilakulmaus. Tällä tilillä pidetään live-lähetys ma-pe klo 15. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Ilmoitamme jos syystä tai toisesta ei pidetä live-lähetystä. Muita tilejä: nuorisotilanvalvojasivi, eve_ohjus
- Facebook: Nuorisotila Kulmaus ja Nivalan nuorisopalvelut. Näitä pidetään lähinnä tiedotuskanavana. Ilmoitetaan mm. live-lähetykset yms.
- Snapchat: nlonccu tai eve_ohjus. Nuorille mahdollinen helppo viestintäkanava. Voit ottaa yhteyttä ma-pe klo 9-18 välisenä aikana. 
- TikTok: kulmaus tai eve_ohjus. Tiedotuskanava/huumoripainotteisten videoiden tekoa. Tällä sovelluksella pystyy myös pitämään live-lähetyksiä. Yleensä 18.00-19.00 välillä.
- Whatsapp: Whatsappista saa myös meidät työntekijät kiinni klo 9-18 välisenä aikana. Puhelinnumerot: Eve 040-3447315 ja Sivi 040-3447316  
 
Päivitämme myös aktiivisesti nettisivuamme
 
Etsivä nuorisotyö
Discord: Mikael_Etsivä_Nivala#4607. Tavoitettavissa ma-pe klo 9-13. Etsivä nuorisotyöntekijän Mikael Vuotilan tavoittaa myös puhelimitse 040-713 2026.
 
Muutamia tärkeitä asioita 
Pese käsiä. Muistuta myös muita käsihygeniasta. 
Ole kotona, jos sairastut. Älä tapaa silloin kavereita. 
Soita isovanhemmille tai muille iäkkäille tutuille ja kysy, että voitko auttaa jotenkin. Älä vieraile. 
Tee koulujutut ajallaan. Opettajat antavat päivittäin tekemistä. 
Koulukuraattorit ovat tavattavissa arkisin klo 8.00-16.00 puhelimitse. Yhteydessä voi olla myös Wilma-viestillä, tekstiviestillä, sähköpostilla tai WhatsAppilla. Koulupsykologipalvelut ovat saatavilla puhelimitse, sähköpostilla tai Wilma-viestillä. Tapaamiset on mahdollista toteuttaa etäyhteyksin.
Muista syödä, levätä ja liikkua. 
Yli 10 henkilön kokoontumiset on kielletty, joten nyt kaikenlainen hengailu yleisillä paikoilla suuremmissa nuorisojoukoissa ei ole sallittua. 
Kavereita voi tavata, kun huomioit annetut suositukset. 
Kevät on tulossa. Ole ulkona!
Jos sinulla on hyvä ideoita, miten nuorisotyötä voisi kehittää, niin ota yhteyttä. 
Koronatilanne voi aiheuttaa monelle huolta, ahdistusta ja pelkoakin. Yksinäisyyskin voi tuntua tällaisessa tilanteessa erityisen vaikealle. Tällaiset tuntemukset ovat normaaleja, eikä niitä kannata säikähtää. Puhuminen perheen, ystävien ja nuorisotyöntekijöiden kanssa voi auttaa. Pidämme huolta sinusta!
Seuraa nuorisopalvelujen kanavia. Nähdään siellä!
 
Alueelliset maaseutupalvelut
Kevään 2020 tukikoulutukset järjestetään verkossa. 
 
Lomituspalvelut
Lomituspalvelut toimivat normaalisti, jos muutoksia tulee, niistä ilmoitetaan suoraan asiakkaille ja henkilöstölle.   
 
Tekninen toimi    
Teknisen toimen viranomais- ja tukipalveluita jatketaan ja tarvittaessa sopeutetaan tilanteen mukaan. Jos muutoksia tulee, niistä ilmoitetaan erikseen.    
 
N-studio - suoraa puhetta 
Seuraava lähetys tulee ti 16.6.2020 klo 18.00. Kesän viimeisen lähetyksen aiheena keskustellaan Nivalan kesän menovinkeistä – Mitä kaikkea Nivalassa voi kesällä tehdä, vaikka moni tuttu kesätapahtuma on peruttu? 
 
Keskustelijat:
- Meri Vähäkangas, hyvinvointikoordinaattori
- Henri Heiska, liikuntasihteeri
- Jarmo Kivioja, liikuntaneuvoja
 
Ohjelma on nähtävissä verkossa osoitteessa www.paikallistv.fi/nivala.
 
Nivalan Työpajasäätiön palvelut 1.6. alkaen
- Työpajat ovat avoinna ma–pe klo 8–16
- Veräjä-hankkeen avoin kahvila Aseman Helmessä ma klo 12–15 ja muut ryhmätoiminnat viikoittain vaihtuvan ohjelman mukaisesti
- Navi-Go! -hankkeen palvelupiste Luotsi Nivalan Forumissa avoinna ma klo 12–15 ja to klo 10–15 ja hanketyöntekijät tavattavissa ma–pe klo 8–16
- Etsivä nuorisotyöntekijä on tavattavissa päivittäin, pääsääntöisesti ma–pe klo 8–16 
 

 

24.02.2021
Lataa tiedote tästä (pdf) mu
24.02.2021
Nivalan kaupungin linjaukset koronarajoituksiin 31.3. saakka  
10.02.2021
Nivalan lukiolaiset palaavat lähiopetukseen   ke 10.2.2021 10:00
08.02.2021
Uuden osaamisen lukio ESR-hankkeen 2. workshop- eli työpajapäivä oli 22.1.2021 Zoomin välityksellä.
29.01.2021
Rajoitustoimet jatkuvat 28.2.2021 saakka pe 29.1.2021 klo 12:30
22.01.2021
Koronarajoitukset lieventyvät Nivalassa   pe 22.1.2021 klo 15:20
15.01.2021
Rajoitustoimenpiteet jatkuvat 1.2.2021 saakka pe 15.1.2021 klo 10:30  
07.01.2021
Nivalan kaupungin esi- ja perusopetuksen sekä lukion lv 2021-2022 työ- ja loma-ajat