Muksunetti

Muksunetti

 

Nivalan kaupungin päiväkodeissa otettiin keväällä 2017 käyttöön Muksunetti-ohjelma. Viestinvaihto kodin ja päiväkodin välillä on Muksunetin kautta vaivatonta. Päivittäisten kohtaamisten lisäksi vanhemmat ja päiväkodin henkilökunta voivat viestiä kuulumisista ajasta ja paikasta riippumatta. Syksyllä 2017 käyttöön otetaan Muksunettiin tallennettavat lasten varhaiskasvatus- ja kuntoutussuunnitelmat.

 

Käyttäjäoikeuden hakeminen huoltajalle

 

Kirjaudutaan osoitteeseen www.muksunetti.fi. Avautuvasta ikkunasta voit hakea tunnusta Muksunettiin. Valitse kunta ja täytä huolellisesti omat tietosi ja lapsesi tiedot. Oikeus Muksunettiin on vain huoltajalle, jonka lapsella on sijoitus päivähoidossa tai esiopetuksessa päivähoidon Effica -järjestelmässä. Oikeutta ei siis voi saada ennen kuin lapsi on aloittanut päivähoidossa tai esiopetuksessa. Oikeus on henkilökohtainen, molemmille huoltajille haetaan oma tunnus.

Jos perheessä on useampi lapsi, haetaan tunnus jokaiselle lapselle erikseen. Sähköpostiosoite on jatkossa välttämätön tieto. Tallenna se sähköpostiosoite, johon jatkossa haluat paluuviestien tulevan. Muksunettiin kirjaudutaan paluusähköpostiviestissä ilmoitetulla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjäoikeushakemukset menevät päiväkodin johtajalle, joka tarkistaa tiedot. Kun käyttäjäoikeushakemus on käsitelty, saat ilmoituksen sähköpostiosoitteeseesi.

 

Kirjaduttuasi muksunettiin:

  • Lapsen nimen kohdalla pääsee Muksunetin eri toimintoihin.
  • Jokaisella sivulla on sinisien kysymysmerkkien takana ohjeita sivun käyttämiseen.
  • Kun lapsen päivähoitopaikka vaihtuu yksiköstä toiseen, lapsen Muksunetin tiedot säilyvät ohjelmassa.
  • Kun varhaiskasvatus Nivalan kaupungissa päättyy, on vanhempien tallennettava haluamansa tiedot Muksunetistä omiin tiedostoihinsa (esim. lapsen valokuvat ja kasvunkansiot). Tiedot säilyvät vanhempien tunnuksilla kaksi viikkoa päivähoitosuhteen päättymisen jälkeen. Tämän jälkeen tiedot poistuvat aktiivijärjestelmästä.

 

Muksunetti mahdollistaa päiväkodin ja perheiden välisen tiiviin ja entistä avoimemman keskusteluyhteyden.

Muksunetti on turvallinen ja helppo tapa välittää tietoa kodin ja päivähoidon välillä. Sen kautta voidaan taata perheille parempaa palvelua, lapselle oikeanlainen hoito, kasvatus ja opetus, kun kaikilla on käytettävissä samat tiedot yhtä aikaa. Vanhemmat voivat nähdä ja lukea mitä kaikkea lapset ovat viikon aikana päivähoidossa kokeneet.

Tavoitteena ei ole vähentää kasvotusten tapahtuvaa kuulumisten vaihtoa ja keskustelua, vaan tarjota uusia kanavia ja mahdollisuuksia entisten lisäksi. Muksunetin kautta vanhemmat voivat seurata lapsensa arkea päiväkodissa ja viestittää kasvattajille juuri silloin, kuin heillä on siihen aikaa.

Muksunetti tarjoaa

  • yhteistyötä, keskustelua, viestittämistä
  • ajanhallintaa, suunnittelua
  • dokumentointia
  • lapsen elämysten ja kokemusten jakamista
  • lapsen kasvun seurantaa ja tukemista.

Tietoturva Muksunetissä

 

Muksunetissä käsitellään lapsen henkilökohtaisia tietoja. Jotta tiedot eivät joudu sivullisten käsiin, on Muksunetti suojattu ja sitä pääsee käyttämään vain kirjautumalla palveluun henkilökohtaisilla tunnuksilla. Salattu yhteys suojaa selaimen ja palvelun väliset sanomat siten, ettei kolmas osapuoli voi lukea niitä. Jos olet käyttänyt Muksunettiä koneella, johon muutkin saattavat päästä käsiksi, kannattaa uloskirjautumisen jälkeen tyhjentää käyttämäsi koneen välimuisti ja sivuhistoria.

Muksunetin rekisteriseloste

12.11.2018

Marrasvalakiat Nivalan kirjastolla

 

Maanantaina 19.11. klo 18. Musiikkia kirjastolla

01.11.2018

Meijän Nivala - Nivalan kaupungin uusin tiedotuslehti löytyy täältä

19.06.2018

Kaupungintalon uudet aukioloajat:

30.7 alkaen kaupungintalo on auki ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-14.

30.05.2018

Maakunta- ja sote-uudistus on kaikkia maakuntia ja useita julkisia toimijoita koskeva uudistus.

22.03.2018

Varhaiskasvatuspalvelut/ Nivalan kaupunki

 

15.03.2018

Nivalan kaupungin esi- ja perusopetuksen sekä lukion lv 2018-2019 työ- ja loma-ajat

15.12.2017

Varhaiskasvatuksen maksut alenevat vuoden 2018 alusta

 

17.11.2018
Nivala
19.11.2018
Pajala
19.11.2018
Kirjaston kokoushuone
19.11.2018
Pajala
19.11.2018
Pajala: Kalliontie 22 (Kulku Hiusstudio Zetan ja optikkoliikkeen välistä)
19.11.2018
Pajala: Kalliontie 22 (Kulku Hiusstudio Zetan ja optikkoliikkeen välistä)
19.11.2018
Nivalan kaupunginkirjasto
20.11.2018
Kirjaston kokoushuone