Muksunetti

Muksunetti

 

Nivalan kaupungin päiväkodeissa otettiin keväällä 2017 käyttöön Muksunetti-ohjelma. Viestinvaihto kodin ja päiväkodin välillä on Muksunetin kautta vaivatonta. Päivittäisten kohtaamisten lisäksi vanhemmat ja päiväkodin henkilökunta voivat viestiä kuulumisista ajasta ja paikasta riippumatta. Syksyllä 2017 käyttöön otetaan Muksunettiin tallennettavat lasten varhaiskasvatus- ja kuntoutussuunnitelmat.

 

Käyttäjäoikeuden hakeminen huoltajalle

 

Kirjaudutaan osoitteeseen www.muksunetti.fi. Avautuvasta ikkunasta voit hakea tunnusta Muksunettiin. Valitse kunta ja täytä huolellisesti omat tietosi ja lapsesi tiedot. Oikeus Muksunettiin on vain huoltajalle, jonka lapsella on sijoitus päivähoidossa tai esiopetuksessa päivähoidon Effica -järjestelmässä. Oikeutta ei siis voi saada ennen kuin lapsi on aloittanut päivähoidossa tai esiopetuksessa. Oikeus on henkilökohtainen, molemmille huoltajille haetaan oma tunnus.

Jos perheessä on useampi lapsi, haetaan tunnus jokaiselle lapselle erikseen. Sähköpostiosoite on jatkossa välttämätön tieto. Tallenna se sähköpostiosoite, johon jatkossa haluat paluuviestien tulevan. Muksunettiin kirjaudutaan paluusähköpostiviestissä ilmoitetulla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjäoikeushakemukset menevät päiväkodin johtajalle, joka tarkistaa tiedot. Kun käyttäjäoikeushakemus on käsitelty, saat ilmoituksen sähköpostiosoitteeseesi.

 

Kirjaduttuasi muksunettiin:

  • Lapsen nimen kohdalla pääsee Muksunetin eri toimintoihin.
  • Jokaisella sivulla on sinisien kysymysmerkkien takana ohjeita sivun käyttämiseen.
  • Kun lapsen päivähoitopaikka vaihtuu yksiköstä toiseen, lapsen Muksunetin tiedot säilyvät ohjelmassa.
  • Kun varhaiskasvatus Nivalan kaupungissa päättyy, on vanhempien tallennettava haluamansa tiedot Muksunetistä omiin tiedostoihinsa (esim. lapsen valokuvat ja kasvunkansiot). Tiedot säilyvät vanhempien tunnuksilla kaksi viikkoa päivähoitosuhteen päättymisen jälkeen. Tämän jälkeen tiedot poistuvat aktiivijärjestelmästä.

 

Muksunetti mahdollistaa päiväkodin ja perheiden välisen tiiviin ja entistä avoimemman keskusteluyhteyden.

Muksunetti on turvallinen ja helppo tapa välittää tietoa kodin ja päivähoidon välillä. Sen kautta voidaan taata perheille parempaa palvelua, lapselle oikeanlainen hoito, kasvatus ja opetus, kun kaikilla on käytettävissä samat tiedot yhtä aikaa. Vanhemmat voivat nähdä ja lukea mitä kaikkea lapset ovat viikon aikana päivähoidossa kokeneet.

Tavoitteena ei ole vähentää kasvotusten tapahtuvaa kuulumisten vaihtoa ja keskustelua, vaan tarjota uusia kanavia ja mahdollisuuksia entisten lisäksi. Muksunetin kautta vanhemmat voivat seurata lapsensa arkea päiväkodissa ja viestittää kasvattajille juuri silloin, kuin heillä on siihen aikaa.

Muksunetti tarjoaa

  • yhteistyötä, keskustelua, viestittämistä
  • ajanhallintaa, suunnittelua
  • dokumentointia
  • lapsen elämysten ja kokemusten jakamista
  • lapsen kasvun seurantaa ja tukemista.

Tietoturva Muksunetissä

 

Muksunetissä käsitellään lapsen henkilökohtaisia tietoja. Jotta tiedot eivät joudu sivullisten käsiin, on Muksunetti suojattu ja sitä pääsee käyttämään vain kirjautumalla palveluun henkilökohtaisilla tunnuksilla. Salattu yhteys suojaa selaimen ja palvelun väliset sanomat siten, ettei kolmas osapuoli voi lukea niitä. Jos olet käyttänyt Muksunettiä koneella, johon muutkin saattavat päästä käsiksi, kannattaa uloskirjautumisen jälkeen tyhjentää käyttämäsi koneen välimuisti ja sivuhistoria.

Muksunetin rekisteriseloste

12.07.2019
Lystipolun teokset on tehty taidolla

08.07.2019
Nivalan Vuokrakodit ottaa valokuituyhteyden taloyhtiöiden jokaiseen asuntoon

03.07.2019
Tervetuloa vastaamaan ympäristöministeriön kyselyyn asiakaskokemuksista kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun liittyvissä muutoshankk

14.06.2019
Kysely on osa Nivalan kaupungin osallisuussuunnitelman valmistelua.

13.06.2019
Varhaiskasvatuksen palveluohjaus heinäkuussa 2019  

11.06.2019
Valtakunnan ykkösnimiä Nivala Areenaan  

07.06.2019
Meijän Nivala - Nivalan kaupungin uusin tiedotuslehti löytyy täältä

03.06.2019
Nivalan kirjastoauton kesäaikataulut ovat voimassa 3.6. alkaen.

21.05.2019
Tiekön uusi verkkokirjasto on avattu 21.5.