Muksunetti

Muksunetti

Muksunetti

 

Nivalan kaupungin päiväkodeissa otettiin keväällä 2017 käyttöön Muksunetti-ohjelma. Viestinvaihto kodin ja päiväkodin välillä on Muksunetin kautta vaivatonta. Päivittäisten kohtaamisten lisäksi vanhemmat ja päiväkodin henkilökunta voivat viestiä kuulumisista ajasta ja paikasta riippumatta. Syksyllä 2017 käyttöön otetaan Muksunettiin tallennettavat lasten varhaiskasvatus- ja kuntoutussuunnitelmat.

 

Käyttäjäoikeuden hakeminen huoltajalle

 

Kirjaudutaan osoitteeseen www.muksunetti.fi. Avautuvasta ikkunasta voit hakea tunnusta Muksunettiin. Valitse kunta ja täytä huolellisesti omat tietosi ja lapsesi tiedot. Oikeus Muksunettiin on vain huoltajalle, jonka lapsella on sijoitus päivähoidossa tai esiopetuksessa päivähoidon Effica -järjestelmässä. Oikeutta ei siis voi saada ennen kuin lapsi on aloittanut päivähoidossa tai esiopetuksessa. Oikeus on henkilökohtainen, molemmille huoltajille haetaan oma tunnus.

Jos perheessä on useampi lapsi, haetaan tunnus jokaiselle lapselle erikseen. Sähköpostiosoite on jatkossa välttämätön tieto. Tallenna se sähköpostiosoite, johon jatkossa haluat paluuviestien tulevan. Muksunettiin kirjaudutaan paluusähköpostiviestissä ilmoitetulla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjäoikeushakemukset menevät päiväkodin johtajalle, joka tarkistaa tiedot. Kun käyttäjäoikeushakemus on käsitelty, saat ilmoituksen sähköpostiosoitteeseesi.

 

Kirjaduttuasi muksunettiin:

  • Lapsen nimen kohdalla pääsee Muksunetin eri toimintoihin.
  • Jokaisella sivulla on sinisien kysymysmerkkien takana ohjeita sivun käyttämiseen.
  • Kun lapsen päivähoitopaikka vaihtuu yksiköstä toiseen, lapsen Muksunetin tiedot säilyvät ohjelmassa.
  • Kun varhaiskasvatus Nivalan kaupungissa päättyy, on vanhempien tallennettava haluamansa tiedot Muksunetistä omiin tiedostoihinsa (esim. lapsen valokuvat ja kasvunkansiot). Tiedot säilyvät vanhempien tunnuksilla kaksi viikkoa päivähoitosuhteen päättymisen jälkeen. Tämän jälkeen tiedot poistuvat aktiivijärjestelmästä.

 

Muksunetti mahdollistaa päiväkodin ja perheiden välisen tiiviin ja entistä avoimemman keskusteluyhteyden.

Muksunetti on turvallinen ja helppo tapa välittää tietoa kodin ja päivähoidon välillä. Sen kautta voidaan taata perheille parempaa palvelua, lapselle oikeanlainen hoito, kasvatus ja opetus, kun kaikilla on käytettävissä samat tiedot yhtä aikaa. Vanhemmat voivat nähdä ja lukea mitä kaikkea lapset ovat viikon aikana päivähoidossa kokeneet.

Tavoitteena ei ole vähentää kasvotusten tapahtuvaa kuulumisten vaihtoa ja keskustelua, vaan tarjota uusia kanavia ja mahdollisuuksia entisten lisäksi. Muksunetin kautta vanhemmat voivat seurata lapsensa arkea päiväkodissa ja viestittää kasvattajille juuri silloin, kuin heillä on siihen aikaa.

Muksunetti tarjoaa

  • yhteistyötä, keskustelua, viestittämistä
  • ajanhallintaa, suunnittelua
  • dokumentointia
  • lapsen elämysten ja kokemusten jakamista
  • lapsen kasvun seurantaa ja tukemista.

Tietoturva Muksunetissä

 

Muksunetissä käsitellään lapsen henkilökohtaisia tietoja. Jotta tiedot eivät joudu sivullisten käsiin, on Muksunetti suojattu ja sitä pääsee käyttämään vain kirjautumalla palveluun henkilökohtaisilla tunnuksilla. Salattu yhteys suojaa selaimen ja palvelun väliset sanomat siten, ettei kolmas osapuoli voi lukea niitä. Jos olet käyttänyt Muksunettiä koneella, johon muutkin saattavat päästä käsiksi, kannattaa uloskirjautumisen jälkeen tyhjentää käyttämäsi koneen välimuisti ja sivuhistoria.

Muksunetin rekisteriseloste

24.02.2021
Lataa tiedote tästä (pdf) mu
24.02.2021
Nivalan kaupungin linjaukset koronarajoituksiin 31.3. saakka  
10.02.2021
Nivalan lukiolaiset palaavat lähiopetukseen   ke 10.2.2021 10:00
08.02.2021
Uuden osaamisen lukio ESR-hankkeen 2. workshop- eli työpajapäivä oli 22.1.2021 Zoomin välityksellä.
29.01.2021
Rajoitustoimet jatkuvat 28.2.2021 saakka pe 29.1.2021 klo 12:30
22.01.2021
Koronarajoitukset lieventyvät Nivalassa   pe 22.1.2021 klo 15:20
15.01.2021
Rajoitustoimenpiteet jatkuvat 1.2.2021 saakka pe 15.1.2021 klo 10:30  
07.01.2021
Nivalan kaupungin esi- ja perusopetuksen sekä lukion lv 2021-2022 työ- ja loma-ajat