Palvelut

Kaukopalvelut

Kaukopalvelu mahdollistaa aineiston tilaamisen toisesta kirjastosta, jos sitä ei ole Nivalan kirjaston kokoelmissa. Muista Tiekkö-kirjastoista tilatut seutulainat kuljetetaan kerran viikossa, yleensä torstaisin.

Kaukopalvelutilaus on maksuton mutta asiakkaalta veloitetaan mahdolliset lähettäjäkirjaston perimät toimitus- ja kopiomaksut. Muiden kirjastojen (tieteellisten, ammattikorkea- ja joidenkin yleisten kirjastojen) toimitusmaksut ovat noin 5-9 euroa. Maksu peritään myös noutamatta jätetyistä kaukolainoista.

Kaukolainoissa noudatetaan lähettävän kirjaston antamia laina-aikoja ja muita ehtoja. Esimerkiksi aineistoa ei saa aina kotilainaksi (mikrofilmit ja joskus opinnäytteet).

Tietopalvelu

Kirjaston henkilökunta opastaa asiakkaita eri aiheisiin liittyvän aineiston etsimisessä. Mikäli omasta kirjastosta ei löydy tarpeeksi aineistoa, voidaan asiakkaalle tehdä tiedonhakuja muista tietokannoista sekä verkkoaineistosta. Tiedonhaut ovat maksuttomia (max 20 viitettä / haku).

Laitteisto

Asiakastietokoneet

Asiakkaiden käytössä on kolme internet-yhteyksillä varustettua tietokonetta.
1. kone on 15 minuutin pikakone, johon ei tarvitse tehdä varausta
2. kone on 30 minuutin käyttöä varten (alle 18-vuotiaat)
3. kone on yhden tunnin käyttöä varten (yli 18-vuotiaat)
Asiakaskoneet 2 ja 3 varataan kirjaston palvelutiskiltä tai puhelimitse 040-344 7347.

Kopiokone

Kopiointi maksaa 0.35 e/A4 ja 0.70 e/A3.

Mikrofilmin ja -korttien lukulaitteet

Tilat

Kokoushuone

Kirjaston alakerrassa sijaitseva kokoushuone on varattavissa kokous- tai koulutuskäyttöön kirjaston palvelutiskiltä tai puhelimitse 040-344 7347. Tilaan mahtuu 40- 50 henkilöä ja käytettävissä on piirtoheitin sekä atk-laitteet ohjelmineen ja projektoreineen.
Käynti kokoustilaan on Tillarigallerian sisäänkäynnin kautta.

Tilavuokrat: 1 tunti 7€ + ALV 22%
1 vuorokausi 40 € + ALV 22 %
Alle 4 tuntia veloitetaan tuntihinnalla

Sukututkimustyöpiste

Asiakas voi varata sukututkimusta tai Nivala-lehti 2000-2005 -tietokannan selaamista varten käsikirjasto/kotiseutuosastolla sijaitsevan työpisteen. Tietokoneelta on tulostusmahdollisuus. Tulostus maksaa 0.35 e/sivu. Tila varataan etukäteen kirjaston palvelutiskiltä tai puhelimitse 040-344 7347.

Tutkijanhuone

Asiakas voi varata tutkijanhuoneen, kun tarvitsee esim. rauhallisen opiskelupaikan tai tekstinkäsittelylaitteiden käyttömahdollisuuden. Tietokone sisältää Word-, Excel-, ja PowerPoint-ohjelmat. Tutkijanhuoneessa on tulostusmahdollisuus sekä skanneri. Tulostus maksaa 0,35 e/sivu. Tila varataan etukäteen kirjaston palvelutiskiltä tai puhelimitse 040-344 7347.

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkaus on kirjojen esittelemistä kuulijoille. Se on lukemaan innostamista ja kirjan tekemistä eläväksi ja kiinnostavaksi.

Kotipalvelu

Vammaisille ja vanhuksille, jotka eivät kykene asioimaan kirjastossa tai kirjastoautossa, pyritään järjestämään mahdollisuus saada aineistoa kotiin. Jos olet kiinnostunut palvelusta, ota yhteyttä kirjastotoimenjohtaja Päivi Holstiin puh. 040-344 7346.

Ryhmäkäynnit ja kirjastonkäytön opetus

Ryhmäkäynneistä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen, jos ne tapahtuvat kirjaston aukioloaikoina ja ryhmä käy vain palauttamassa/lainaamassa. Jos käynti tapahtuu ennen kirjaston avaamista tai toivotaan opastusta tai johonkin teemaan liittyvää aineiston kokoamista, pyydämme ottamaan yhteyttä etukäteen puh. 040-344 7347.

Satutunnit

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nivalan paikallisyhdistyksen toimesta kirjastossa on pidetty satutunteja viikoittain (ei kesällä) tammikuusta 2005 alkaen.
Satutuokiot on tarkoitettu 4-5-vuotiaille. Tarkempi ilmoittelu nettisivujen Ajankohtaista -palstalla.

Verkkopalvelut

KirjastoVirma

KirjastoVirma on pohjoispohjaisen kulttuurin sivusto, joka on luotu kirjastojen kotiseutuhankkeissa 2000-luvulla. Tietokantaan tallennetaan alueen kulttuuriperintöä. Tavoitteena on tuoda yhteiseen käyttöön kunkin kunnan ja koko maakunnan omaa identiteettiä kuvaavaa aineistoa ja historiaa. Kulttuuriperinnön digitointi lisää aineiston tavoitettavuutta ja turvaa sen säilyvyyttä.

Hankkeita on rahoittanut Euroopan sosiaalirahasto, ja rahoittajaviranomaisena on toiminut Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Projekteja ovat hallinnoineet Haapajärven kaupunki ja Ylivieskan kaupunki. Paikallisina toimijoina ovat olleet kirjastot yhteistyössä kotiseutuyhdistysten ja muiden kulttuuritoimijoiden kanssa.

Lukudiplomi

Kirja kantaa -lukudiplomi on alueellinen lukudiplomivaihtoehto Alavieskan, Kalajoen, Merijärven, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjoen, Sievin ja Ylivieskan peruskoulujen 1.-9. luokille.
Lisää tietoa löydät Kalajoen kirjaston sivuilta.

Tiekkö.fi

Tiekkö-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta, lainaajarekisteri ja kirjastokortti. Tieköllä on myös oma toimintastrategia. Alueen kirjastoilla on monipuolista projekti- ja koulutusyhteistyötä sekä viikottainen seutulainojen kuljetuspalvelu, jossa ovat mukana myös Haapaveden kaupunginkirjasto, Pyhäjoen kunnankirjasto ja Oulaisten sosiaali- ja terveysalan kirjasto.